Anmeldelse af Stig Rossen Julekoncert i Randers

Anmeldelse af Mike Tramp boks: This and that but a whole lot more

Hej musik elskere 🙂 her som lovet lidt om den nye Mike tramp boks som jeg modtog d. 2/12 🙂 5 cder og en dvd som jeg vil skrive lidt om her.

CD 1: Demos 1995-1997:

CD 1 af boksen indeholder 18 sange af Mike tramp, det er demoer af nogle af hans tidligere sange og sange der aldrig har været udgivet. Er rigtig sjovt at høre numrene hvordan de rigtig skulle lyde og de numre der blev soteret fra at de sagtens kunne havde været på et album, for de er rigtig fede. Det er også sjovt at høre tekstbidder i nogle af sangene som der sidenhen er blevet brugt i nogle af Mikes senere sange og melodier som for eksempel melodien til nummeret “Better man” der sidenhen er blevet brugt til “Freedom” fra 2014 . På cden er der bl.a de ikke før udgivet numre “I got you running”, “I believe in me” og “Faded” der sagtens kunne havde været udgivet på en af Mikes første cder og hvor sidst nævnte nemlig har tekstbidder der senere blev til “Gotta get away” fra 2011.

Toppen: nummeret “Love will come and go” som er på Mikes debut cd fra 1995 og er et smukt nummer, i demo udgaven er den rigtige klaver udgave dog erstattet af en mere guitar udgave som klæder nummeret ekstra meget og det er klart en af Mikes bedste sange.

Bunden: Det ikke før udgivet nummer “Aint ready to let you go” der desværre er et af de få gange Mike mere rammer en for blød pop lyd i sin musik.

Cd 1 får 5 stjerner ud af 6 🙂

CD 2: Demos 1998-2002:

Cd 2 består af 18 sange der også er demo sange og ikke før udgivet sange, dog på denne cd er der flest sange man kender som “More to life than this” der er med på Mikes 3. album fra 2003 og demo version er ligeså fed som den originale, det er faktisk tæt på at den er bedre. Cden indeholder også “Dont take my rocken roll” fra nummer 2 album fra 2002 i en kortere rock udgave, cden består også af de ikke før udgivet numre “Gonna Bring You Down”, “Uninvited” og det smukke nummer “Mother earth” og igen numre med tekstbidder der er blevet brugt senere i Mikes karriere.

Toppen: Det smukke nummer “The Good the Sad and the Ugly” som stammer fra 2003 og er blevet spillet live et par gange, demoudgaven er ligeså smuk som den rigtige udgave og det høre til blandt et af Mikes bedste numre.

Bunden: nummeret “Lay down my life for you” der blev udgivet i 2002 og igen er den mere poppet del som Mike heldigvis ikke har så meget af, tekst og melodi bliver for pop pæn til mig og demoudgaven af nummeret bliver ikke bedre.

CD 2 får 4 stjerner ud af 6 🙂

CD 3: Freak of nature demos 1ST album

Cd 3 er med demo sange fra Mikes band Freak of nature der eksisteret fra 1992-1998 og cden består af 13 numre primat med sange fra deres 1. album eller sange der skulle havde været på albummet. Består bl.a af singlerne “Turn the other way”, “Rescure me” og “What am i”, samt det fede nummer “92” som også findes i en mere akustisk udgave med Mike på hans solo album fra 2013. Stilen i Freak of nature var selvfølgelig rock og også meget hård rock, de leger i den grad også med grunch genren og nogle steder kan man godt høre inspiration fra bl.a Nirvana.

Toppen: Den smukke ensomme ballade på cden “Love was here” som sagtens kunne havde været på et Mike tramp solo album også og den skiller sig meget ud for resten af Freak of natures sange.

Bunden: Nummeret “Possesed” der bliver for larmende til mig og med for mange effekter på Mikes stemme.

Cd 3 får 4 stjerner ud af 6 🙂

CD 4: Tour Rehearsal:

Cd 4 består af 9 af Mike tramp og White lions sange, samt et enkelt Freak of nature nummer live med Mike Tramp og hans band, samt det helt nye nummer “Work it all out” der er et ægte rocken roll nummer i ægte Mike Tramp stil. Albummet består af super fede live udgaver af numre som “Trust in yourself” fra Mike Tramp solo album “Museum” fra 2014 og White lion nummeret “Broken heart” fra 1985 og White lion hittet “When the children cry” fra 1987, samt Mikes sang om Vesterbro “Cobblestone street” fra 2013. Cd 4 er mega fed og jeg kommer tilbage til koncerten på Tante Olga for nogle uger siden, og man kan simpelthen ikke undgå at rocke med på et tidspunkt cden er i gang.

Toppen: Det nye nummer “Work it all out” der rocker for sindssygt og ligeså godt kunne havde været på et hvilket som helst album. Så er liveudgaven af “Trust in yourself” super fed også og rocker også bare derudaf.

Bunden: der er for få sange på, jeg syntes når cdens 10 numre er færdig har man lyst til at høre mere fra cd 4.

cd 4 får 6 stjerner ud af 6 🙂

Cd 5: Assorted flavours:

Cd 5 består af 10 af mikes sange i nye udgaver, et enkelt White lion nummer i ny udgave og ikke før udgivet numre. Der er ny udgave af “The road” fra Mikes comeback album “The rocken roll circuz” fra 2009 og White lion nummeret “Till death do us part” fra 1991 i en ny solo udgave. Cd 5 er meget akustisk og afslappende og det er dejligt vi kommer lidt rundt omkring “The rocken roll Circuz” cden.

Toppen: Den nye smukke udgave af White lion hittet “When the children cry” som Mike har indspillet som duet i den nye udgave med en sangerinde fra Israel, meget anderledes at høre og super god ny version og man kan høre der er tilføjet nyt ikke kun i form af Mikes ide med at synge den som duet men også sangen i det hele taget.

Bunden: de ikke før udgivet numre “Dream” og “The spy” hvor musikken bliver for mærkelig og de er langt fra den stil man kender Mike fra. Syntes måske også der er lidt fyld på cd 5, “Hymn for Ronnie” fra 2011 er et super fedt nummer jeg er glad for er med også men når den nye udgave minder om den originale udgave fra 2011 syntes jeg måske godt man kunne havde lavet den mere om, og sådan er der nogle andre numre også hvor jeg har svært ved at høre der er tilføjet nyt.

Cd 5 får 4 stjerner ud af 6 🙂

DVD: Songs from a motel Room:

DVDen er med 12 sange plus 6 bonus sange som Mike spiller kun med sin akustiske guitar og som er optaget rundt på forskellige hotel værelser og gader, rigtig godt lavet og med sange fra det meste af karrieren i nye solo udgaver.

Toppen: Det smukke nummer “Mother” Mike skrev til sin mor i 2014 og så er det dejligt at det gamle White lion hit “Wait” fra 1987 har fundet vej til dvden da den ikke er med på nogle af cderne.

Bunden: Freak of nature nummeret “Warsong” der ikke bliver bedre af at blive spillet solo.

DVDen får 4 stjerner ud af 6 🙂

Det var lidt om Mike Tramp boksen 🙂 den kan varmt anbefaledes til alle der elsker god rocken roll med tekster der har noget på hjertet og handler om mere end bare “Hjerte-smerte” og at “gå til fester”

glædelig 7 December

music and love

Mikael <3

Billedresultat for Mike tramp this and that but a whole lot more

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Stig Rossen Julekoncert i Randers