Anmeldelse af Poul Krebs og Danmarks underholdnings orkester live i Randers

Anmeldelse af Claus Hassing solo Randers Arena

 Hej musik elskere 🙂 I går var jeg til solo koncert med Claus Hassing i Randers Arena. Claus hørte jeg første gang om i 2008 da han deltog i “Dansk melodi grand prix” med sin ex-kone hvor de fik en flot 6. plads med sangen “Come on over”, Claus har siden dengang lavet lidt af hvert, deltaget i “Voice”, sunget, spillet og produceret for og med andre og i 2014 kom hans debut solo album med egne numre “open your heart”, han har i mange år været forsanger i Bryan Adams kopibandet Bryan Adams tribute og pt. arbejder han også på sit 2. solo album der indeholder covernumre.

Claus startet kl. 20 og lagde ud med en vaskeægte klassiker fra The Beatels “Blackbird” fra 1968 og netop solo koncerten her bød på hoved salig covernumre som også viste at Claus har en kæmpe spændvidde når det kommer til musik og vi fik alt fra Kim Larsens smukke “Pianomand” fra 1989 til Queen “I want to break free” fra 1984. Claus fortalte også meget mellem numrene og havde god kommunikation med de omkring 44 publikummer der var til stede og der var generelt en dejlig hyggelig fællesskabs stemning.

Claus spillet også lidt fra hans kommende solo album nemlig en fed swing udgave af Michael Jackson hittet “Billie Jean”, fra 1983 et modigt valg at kaste sig over så stort et hit og lave så meget om på den men det klædte både sangen og Claus at synge den sang i en mere swing udgave. Claus tog også den lille ukulele i brug og gav et ægte reggae nummer i form af Bob Marley hittet “No woman no cry” fra 1978. Claus er som bekendt forsanger i Bryan Adams tribute hvor han giver den som Bryan Adams og selvfølgelig skulle vi også havde et Bryan Adams nummer nemlig den smukke “Heaven” fra 1983 som Claus sang smukt og råt.

At Claus er en god sanger og han kan synge andet end rocksange beviste han da han på smukkeste vis sang Elvis balladen “Always on my mind” fra 1973 og hans dybe røst på dette fantastiske nummer lød helt vildt godt. Inden pausen fik vi bl.a også Danser med Drenge hittet “Aldrig undvære dig” fra 1993 en sang der også virkelig klædte Claus og er altid fedt at høre den sang blive fortolket af en mand, publikum tog også denne fortolkning til sig og Claus fortolkning blev modtaget med et par stående applaus.

I 2. sæt fik vi bl.a også et af Claus egne numre “hotel room” fra 2014 og så fik vi to gange “All of me” først John Legend nyere hit fra 2013 og derefter det gamle jazz nummer fra 1931 begge numre mestret Claus og stemningen var stadig i top. Vi fik også det smukke Garth Brookes hit “If tomorrow never comes” fra 1989 som mange sikkert også kender med Ronan Keating der fik et større hit med sangen i 2002. Claus fortalte om hans venskab til sanger Ivan Pedersen og som en lille hyldest til ham fik vi Don Mclean hittet “Vincent” fra 1971, vi fik også mere dansk da vi fik Gasolin hittet “Kvinde min” fra 1975 hvor fællessangen for alvor tog form.

og fællessang var der mere af da vi fik Gnags hittet “Danmark” fra 1986 hvor Claus gav den som Peter A.G og nu tog fællessangen endnu mere fat og Claus fandt sin rockstemme frem da vi fik Bon jovi hittet “Livin on a Prayer” fra 1986 som var et af de fedeste øjeblikke i koncerten og som Claus leveret super fedt, og hvis vi troet Claus var færdig med at overraske og rocke så tog vi fejl for vi fik nu overraskende Hanne Boel hittet “Dont know much about love” fra 1988 som Claus virkelig sang fedt og leveret en fed rå mande udgave af dette fede fællessang nummer, Claus kunne dog ikke lade være med at prøve at lyde lidt som Hanne Boel i 2. vers hvilket kun gjorde det federe og sjovere. Claus sluttet nu af med endnu et rock hit nemlig Bryan Adams “Summer of 69” fra 1984 hvor fællesangen og rockdrømmene endnu engang fik frit løb og Claus sluttet af med stormende bifald og stående applaus.

Men selvfølgelig var han ikke helt færdig og Claus fortsatte i den rocket ende med hans fortolkning af Volbeat og Johan Olsen nyere hit “For evigt” fra 2016 som Claus sang endnu federe end originalen og dette nummer håber jeg meget er med på hans kommende solo album Claus mestret både de engelske vers og det danske omkvæd og publikum skrålet og klappet med på denne ny rock klassikker som jeg med tiden har lært at elske.

Claus tog imod bifaldet og spillet som sidste ekstranummer Tommy Seebachs smukke grand prix vuggevise “Under stjernerne på himlen” fra 1993, det var smukt, rørende og skrøbeligt og herefter sluttet Claus af på en fed hyggelig aften.

5 stjerner ud af 6 🙂 Dette var min første koncert med Claus Hassing men bestemt ikke den sidste og Claus kunne da også fortælle at han kommer til Randers igen d. 29/4/2022 og der er jeg da bestemt klar igen 🙂 super fed aften hvor sætlisten næsten var perfekt måske man godt kunne havde brugt lidt flere af hans egne numre som vi kun fik 2 af udover den fede “Hotel room” fik vi også det lidt kedelige kaffe nummer “Coffee song” fra 2007 og så kunne jeg godt ha undværet det svenske nummer af Lisa Ekdahl “Hvem vet” fra 1994 men ellers var det en fed aften i hyggelige omgivelser og lækker mad 🙂

Her lidt flere billeder 🙂    

Det var lidt om Claus Hassing solo koncert i Randers 🙂 Bloggen er tilbage og i næste uge er det spil dansk uge og jeg satser på at få lagt en del danske sange op på musiksiden i løbet af næste uge 🙂 så hold øje 🙂

Music and love

Mikael <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Poul Krebs og Danmarks underholdnings orkester live i Randers