Anmeldelse af Michael Falch Elsker Album

Anmeldelse af Daniel Jul Langt fra København album

Hej musik elskere 🙂 I dag udgiver den unge nye sanger og sangskriver Daniel Jul sit nye album “Langt fra København”. Daniel udgav sin debut ep i 2019 og dette her er altså hans første hele album og den vil jeg gerne skrive lidt om i dagens blogindlæg.

Sang 1 hedder “Os to mod verden” og er en stille og rolig lige ud af landevejen optempo pop sang med Daniels lidt hæse rå stemme. Sangen er desværre en lidt flad start og man syntes det er hørt før både tekstens indhold og melodi der desværre ikke bringer noget nyt med sig.

Sang 2 hedder “Birkevej” og var 2. single og er mere spændene at lytte på og Daniel rammer her den historie fortælle stil som han kan tilsat en pop/rock melodi med både den akustisk og el guitar i fokus, en sang om at huske hvor man kommer fra og et nummer der bliver bedre jo flere gange man høre den og Daniel får vist sine styrker som sangskriver og sanger i dette nummer.

Sang 3 hedder “Vesterbro” og er 3. og nyeste single og fortsætter den lidt pop/rock stil med den akustiske guitar i fokus, men igen må jeg sige at jeg syntes dette nummer er en smule kedelig og tekstens indhold er lidt noget man har hørt før fra Daniel bare bedre.

Sang 4 hedder “Solen brænder” og har et lidt anderledes folkelig lydbillede med en banjo i centrum, og det er med til at gøre dette nummer spændene og anderledes og så er det en god tekst og Daniel synger igen rigtig godt af hans unge alder.

Sang 5 var 1. single og hedder “Aalborg havn” og er et super fedt pop/rock nummer der allerede er blevet et lille hit for den unge sanger og med god grund for det er albummets bedste og omkvædet kan man ikke undgå at synge med på, en sang der på mange måder minder om noget Poul Krebs kunne havde lavet og den unge Daniel finder igen den gode fortælling frem på en sang om netop igen hvor man kommer fra, et født hit i mine ører med fed lyd og en god tekst man ikke kan undgå at synge med på.

Sang 6 hedder “Marselis hotel” og er en stille akustisk sang hvor Daniel endnu engang viser hvad det er han kan som sangskriver og man tænker både på sangskrivere som Poul Krebs og Lars Lilholt på dette super gode nummer hvor Daniel finder sin indre fortællerstemme frem hvilket klæder ham og dette er klart et af de bedste numre på albummet, her handler det om den gode tekst og den gode melodi og den rammer Daniel og får i den grad kørt dette nummer sikkert hjem.

Sang 7 hedder “4 takts knallert” der er en sang der faktisk er helt tilbage fra 2017 og er en stille ballade som Daniel synger på smukkeste vis og igen er dette et af albummets bedste numre og Daniel rammer igen noget old school og det er en fornøjelse at høre så ung en sanger at søge mere hen mod en mere old school sangskriver form.

Sang 8 hedder “ikk som på film” og fortsætter den stille form på en rigtig ulykkelig kærlighedssang basker hvor Daniel igen viser at han er en rigtig god sanger og kan noget som sangskriver og dette nummer kan man ikke lade være med at holde af og bare lytte intens til, igen et af albummets rigtig gode numre.

Sang 9 hedder “Den gamle å” og er også en sang fra 2017, igen en stille sang hvor Daniel igen rammer den historie fortællestil som er med til at løfte ham som sangskriver, endnu et af albummets bedste numre en sang der har meget på hjertet og ikke lyder som noget andet og dette kunne havde været en perfekt slutning på albummet.

Men der kommer en sang mere nemlig nummer 10 der hedder “Smuk som i går” og er den eneste af sangene der også var at finde på Daniels debut ep fra 2019. Denne sang bliver dog igen for kedelig til mig og det lyder som noget man har hørt før og er desværre en lidt flad afslutning på et ellers ret godt album.

4 stjerner ud af 6 🙂 Daniel Jul kan noget og når han er bedst så rammer han noget fedt old school med sin sangskrivning og det er lidt tilbage til manden med guitaren og en række gode fortællinger tilsat gode melodier, desværre kommer Daniel ikke helt i mål og til tider rammer han ind i den kedelige pop lyd som man har hørt så ofte og høre ofte i dagens radio, måske nødvendigt for at slå igennem men jeg syntes bare at Daniel kan meget mere hvilket han også viser på dette album og sang 5-9 rammer han virkelig noget fedt med gode historie fortæller sange tilsat fede pop/rock numre og Daniels fede og letgenkendelig stemme, Daniel er stadig ung og ny men han er ligeså stille på vej 🙂 albummet kan købes på cd, lp og streames. 

Det var lidt om Daniel Jul nye album 🙂

Music and love

Mikael <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Michael Falch Elsker Album