Anmeldelse af Isse koncert i Bygningen Vejle d. 10/11/2023

Anmeldelse af Tim Schou Ashes on the shore ep + Daniel Jul Neonfisk album

Hej musik elskere 🙂 I ugens blogindlæg får i, i dag ikke bare en men to anmeldelser af nye udgivelser 🙂 først Tim Schous 3. solo udgivelse hans nye ep der hedder “Ashes on the shore” og så får i Daniel juls 3. solo udgivelse hans nye album “Neonfisk”.

Tim Schou- “Ashes on the shore”:

Sang 1 på Tim Schous nye ep er lidt af titel nummeret nemlig 1. singlen “Ashes” der også er min favorit på epen, sangen er en fed anderledes pop ballade som handler om en mørk tid i Tims liv og at være ved at løfte sig op igen, et super fedt nummer hvor Tim synger helt vildt fedt på, en sang som man ikke høre ret mange af i radioen.

Sang 2 var 2. single og hedder Guilty” og fortsætter det sorgmodige og handler om hans skilsmisse han har gået igennem på det seneste og om at man føler at det er ens egen skyld at det gik galt. “Guilty” er et super godt pop nummer med masser af følelser og man mærker Tim i sangen der kun bliver bedre og bedre, en rigtig Tim Schou sang.

Sang 3 er 3. og nyeste single og hedder “Heartbreak Hotel” og er en rigtig pop basker der i mine øre er et hit, igen synger Tim om ægteskabet der ikke gik og Tim viser han stadig kan skrue en virkelig god tekst sammen tilsat et virkelig godt pop nummer der sagtens vil kunne gå i radioen men hvor man modsat så meget andet nyt pop musik kan høre at det er Tim der synger.

Sang 4 er også den sidste sang og hedder “One last dance” og fortsætter hit pop sounden og er en sang om at ville ha den sidste dans med den man elsker inden man går hver til sidst. Tim har her lavet et tidlig sommer hit og sangen bliver kun bedre 2. gang man høre den.

6 Stjerner ud af 6 🙂 Tim Schou er en virkelig fed sanger og virkelig god tekstforfatter og så kan han lave fede og anderledes melodier 🙂 Hans nye ep der godt kan kaldes en skilsmisse ep er fyldt med 4 virkelig fede numre der kan noget hver i sær og hvor den gode tekst kommer til udtryk 🙂 eneste er at man som lytter sidder og vil havde mere når de 4 meget korte sange er færdige og det ville havde været endnu bedre at han havde lavet et helt album 🙂 epen kan streames og downloades 🙂 og så kan man jo hvis man stadig lytter til cder ligge den over på en cd 🙂 

 

Daniel Jul- “Neonfisk”:

Daniel Jul er ligeledes ude med sin 3. solo udgivelse men modsat Tim der har været i gang i mange år efterhånden startet med A Friend in London så er Daniel Jul stadig relativ ret ny på den danske musik scene 🙂 han udgav sin debut ep i 2019, i 2021 kom et album og nu er han så klar med endnu et album 🙂

Sang 1 er titel nummeret “Neonfisk” der starter stille akustisk ud med Daniels fede dybe unge røst, sangen viser en lidt anden sanger og sangskriver end vi mødte på epen og det forrige album, der er skruet mere op for el guitaren og hvor han på epen sang om idolerne Cleedence clearwater rivavel og Queen synger han på det nye album nu om Bob Dylan og Johnny Madsen, fed start på albummet.

Sang 2 hedder “Lighter”, en anden forskel på det nye album er at Daniel har skrevet sangene sammen med den erfaren sanger og sangskriver Christian Juncker og dette kan man høre på musiksiden på “Lighter” der sagtens kunne havde været lydsporet på et Juncker album. “Lighter” er et fedt nummer og Daniel synger stadig rigtig godt og man mærker en mere erfarenhed og måske en mere afklarethed hvordan han selv vil lyde i forhold til det noget pæne pop/rock lydbillede på hans tidligere udgivelser.

Sang 3 er 4. og nyeste single og hedder “November” og er skrevet af bl.a Christian Juncker, sangen er en fed rock/pop sang der minder lidt mere om Daniel Juls tidligere udgivelser dog igen mærker man en mere erfarenhed og igen kan man tydelig høre hjælpen fra Juncker og denne sang er virkelig fed og min favorit på albummet.

Sang 4 var 2. singlen “Olsen er død” hvor Christian Juncker også medvirker på kor og nu kommer det mørke rå rock billede virkelig frem på en sang der virkelig skiller sig ud og er virkelig fed, speciel tekst og fed melodi og Daniel har fundet en mere dybde i sin stemme, et af de bedste numre på albummet.

Sang 5 var 3. singlen og hedder “Jeg slår en sten ihjel” og fortsætter det mørke dyster rockbillede, denne sang bliver dog lige for mørk til mig og der er for meget lyd effekt på stemmen.

Sang 6 hedder “Jeg har ingenting” og er et nede i tempo nummer hvor man igen høre hjælpen og inspirationen fra Juncker. Daniel skriver nogle gode tekster og denne sang hænger fast og den gode stemme er tilbage, lydbilledet er dejligt at lytte til.

Sang 7 hedder “Ryggen mod solen” og vi går lidt op i tempo og Daniel fortsætter den mere rocket mørke stil på en sang der også handler lidt om det at finde sig selv, endnu et dejligt nummer og en god tekst.

Sang 8 hedder “Elsker dig på trods” og vi går ned i tempo igen med guitaren og keyboard i centrum og Daniels dybe røst, en god kærligheds sang hvor der igen er mere på spil for Daniel Jul end der måske har været på hans tidligere udgivelser.

Sang 9 var 1. singlen og er albummets eneste covernummer nemlig Miss B heaven sangen “Vent til vi ses igen” fra 1991 som i Daniels udgave er gjort mere til hans sang og er en god stille pop/rock ballade der måske minder mest om hans tidligere udgivelser, en sang der også bliver bedre jo flere gange man høre den.

Sang 10  hedder “Randis bodega” med den gode tekst og akustiske guitar i centrum, sangen bliver løftet 1:20 min inde i sangen og det lyder rigtig godt og her føler man virkelig Daniel viser en anderledes side hvor han lyder som Daniel Jul anno 2023, til sidst skifter Daniel lige til nogle få engelske ord der også faktisk klæder ham at synge på.

Sang 11 er også albummets sidste nummer og hedder “Sorte hjerter”, igen er der lyden af noget der kunne være Christian Juncker og tilbage som lytter står man med et noget overraskende og helt anderledes album fra den unge sanger og sangskriver Daniel Jul.

5 Stjerner ud af 6 🙂 Super fedt nyt album fra Daniel Jul hvor han på hans ep og specielt på hans forrige album mere lød som en ny Poul Krebs og samtidig en sanger der skulle passe på ikke at lyde som alt andet pop/rock musik lyder han på det nye album mere som en ny Christian Juncker med en snert af noget Johnny Madsen og hans mere mørke rå lydbillede og tekstunivers klæder ham 🙂 Man mærker at det her er mere hans stil samtidig med at man som lytter stadig sidder lidt med den følelse af man godt kunne tænke sig det lød mere som Daniel Jul og han kommer ikke 100 % igennem hvor man på flere af numrene sagtens kan høre Christian Juncker har haft en finger med i spillet og måske nogle steder også lidt for meget 🙂 men Daniel Jul har udgivet sit bedste album og er godt på vej 🙂 han har stadig den gode stemme, de gode tekster og han er ved at finde et spændene lydbillede der mere er ham 🙂 albummet kan købes som cd, vinyl og streames og downloades 🙂 

Det var lidt om Tim Schous nye ep og Daniel Juls nye album 🙂 Søndag i næste uge skal jeg til kirke jule koncert med Kurt Ravn og det kan i læse mere om på bloggen 🙂

Music and love

Mikael <3

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Isse koncert i Bygningen Vejle d. 10/11/2023