Alletiders/0.jpg" />
Blogindlæg om sange fra tv2 julekalender 1990-1999

blogindlæg om Tv2 julekalender 2000-2005 + dr1 julekalendere 1967-2000

Hej musik elskere 🙂 som lovet får i her fortsættelsen af de bedste sange fra TV2s julekalendere fra 2000-2005 plus i får mine favoritter fra dr1s julekalendere fra 60erne og op til 00erne, en fra hvert årti.

2000: Pyrus: “Alletiders eventyr”:

I 2000, 3 år efter den sidste julekalender om Pyrus kom “Alletiders julemand” valgte man i 2000 at lave endnu en med titlen “Alletiders eventyr” hvor det denne gang var populære eventyr de besøgte. Julekalenderen var igen spækket med masser af skøn musik (dog flere mindre gode numre i forhold til de tidligere) men der er bl.a numrene “Spænding og chock”, “Kærlige ord”, “Pyrus groove” som Pyrus synger Alletiders Eventyr – Pyrus Groove – YouTube, “SOS det er jul” som Pyrus, Kandis og de to menneskebørn Milly og Molly synger Pyrus alletiders eventyr – SOS det er jul – YouTube og en af julekalenderens bedste numre “December” som Pyrus og Kandis synger Pyrus alletiders eventyr – December – YouTube. Denne julekalender blev den sidste der kom med Pyrus der udover de 4 julekalendere også er blevet lavet en film “Pyrus på pletten” samme år og nogle år efter blev der lavet en juleforestilling. “Alletiders eventyr” er blevet vist 3 gange senest i 2019.

2003: “Jesus og Josefine”:

i 2001 og 2002 stod den på genusendelser for TV2 julekalender og det var først i 2003 at TV2 lavet en ny julekalender, denne gang var der tale om “Jesus og Josefine” der handler om Josefine der er træt af at fylde år d. 24 December og hader derfor julen, hun og vennen Oscar bliver magisk vist via et kryppespil sendt tilbage til år 0 til Jesus tid hvor de finder Jesus som barn, julekalenderen handler så om at de sammen skal bekæmpe den onde Thorsen der viser sig at være djævlen, han blev uhyggeligt spillet af Keld Nørregaard. Julekalenderen er en af mine favoritter af de senere julekalendere og er fyldt med en masse god musik skrevet bl.a af Martin Brygmann der også spiller Josef i julekalenderen. Man finder bl.a sangene “Flammerne” sunget af C.V. Jørgensen, “Stjernerne små ovenpå” sunget af Søs Fenger, “Krystaller” sunget af Peter Frodin samt “December” sunget af Vicky Singh Vicky Singh – December – YouTube, “Så blev der stille” sunget af Stig Kreutzfeldt  Så Blev Der Stille (Officiel musikvideo fra julekalenderen Jesus & Josefine) – YouTube og selvfølgelig det store hit titel nummer “Jesus og Josefine” sunget af Martin Brygmann og Julie og som stadig er et populær julenummer i December måned Jesus Og Josefine (Officiel musikvideo fra Julekalenderen Jesus og Josefine) – YouTube. “Jesus og Josefine” er efterfølgende blevet vist to gange i 2003 og senest i 2009, i 2005 kom filmen “Oscar og Josefine” der var en efterfølger.

2005: “Jul i Valhal”:

To år efter “Jesus og Josefine” lavet samme folk bag en ny julekalender “Jul i Valhal” der havde fokus på de nordiske guder, dette er personligt for mig den sidste rigtig gode julekalender fra TV2 der er lavet, man følger menneske børnene Sofie og Jonas der møder hinanden og bliver venner og de opdager at de kan tag tilbage til Valhal, julekalenderen behandler nogle super gode temaer som venskab, familie og kærlighed og så rummer den masser af julestemning og masser af god musik bl.a “Imorgen og i dag” sunget af Sofie og Jonas der bliver spillet af Laura Østergaard og Lukas Schwartz, “Gudesangen” sunget af bl.a Peter Frodin, Søren Spanning og Bjørn Fjæstad, “Den jeg ikke vil ha” sunget af Troels Lyby og Ann Eleonora Den jeg ikke vil ha – Jul i Valhal – YouTube, “Lysets vej” sunget af Mark Linn der synger for rollen Balder som Cyron Melville spiller Lysets Vej – Balder – YouTube og titel nummeret “Jul i Valhal sunget af Martin Brygmann der spiller Loke i julekalenderen samt Sarah West Martin Brygmann & Sarah West – Jul i Valhal – YouTube. “Jul i Valhal” er blevet vist på TV2 to gange og i år har man kunne se den for 3. gang på TV2 play, i 2007 kom filmen “Guldhornene” der igen var en efterfølger.

dr1 julekalender:

1967-1968: Magnus Tagmus: “Kender du Decembervej” og “Besøg på Decembervej”:

En af 60ernes helt store julekalendere var om en mus ved navn Magnus Tagmus der fik sin debut i 1967 i “Kender du Decembervej” der blev en succes og derfor vendte dr1 tilbage med en 2er i 1968 “Besøg på Decembervej” der dog ikke opnået samme status. “Kender du Decembervej” blev genusendt i 1971 og det var fra den at man fandt titelsangen “Magnus Tagmus” Magnus Tagmus synger og fjoller [1080p – FullHD] – YouTube, “Besøg på Decembervej” er aldrig blevet genusendt.

1973: “Vinterbyøster”:

I 70erne blev det for alvor populær med dukke julekalender og der var “Vinterbyøster” den første der for alvor slog igennem i 1973, i 1974 fulgte “Jullerup Færgeby” der blev en endnu større succes og er en af de mest genudsendte julekalendere, men i “Vinterbyøster” var der en dejlig julesang sunget af Posten der havde stemme af Erik Paaske nemlig “Postens sang” Vinterbyøster – Postens sang – YouTube. “Vinterbyøster” er blevet genusendt to gange senest i 1976, “Jullerup Færgeby” er blevet genusendt 5 gange senest i 2014, i 1977 forsøgte man sig også med julekalenderen “Kikkebakkeboligby” der dog ikke opnået samme status som de to andre, den er blevet genusendt 2 gange senest i 1985.

1986: “Jul på slottet”:

i 80erne blev det mere populær med julekalendere med mennesker, bl.a blev der vist “Nissebanden” og “Jul i Gammelby” og i 1986 kom “Jul på slottet” der med sine 4 gange er en af de mest genusendte julekalendere senest i 2013 er den blevet vist og indeholder dejlige sange som jule hittet “December-sang” der blev sunget af nisserne der blev spillet af Allan Olsen, Ole Thestrup, Ellen og Finn Nielsen  Jul På Slottet – Det Sørme, det sandt, december – YouTube, julekalenderen er en af de bedre fra dr1s hånd og den bedste fra 80erne.

1996: “Bamses julerejse”:

I 90erne stod den mest på genusendelser fra dr1s hånd og det blev kun til en mislykket fortsættelse til “Jul i Gammelby” “Hallo det er jul” i 1995, men i 1996 fik en populær børnetimes figur sin helt egen julekalender, nemlig Bamse i “Bamses julerejse” hvor Bamse, Kylling og Ælling rejser op til julemanden for at aflevere hans ting han skal bruge til at pakke gaver ind som han har tabt. Med på rejsen er også den onde nisse der bliver spillet af Søren Hauch-Fausbøll der som bekendt var den første der var Bamse, i julekalenderen var det Lars Bom der lagde krop og stemme til Bamse mens Kylling som altid var Brian Patterson og Ælling Joan Bentson, udover dem medvirket både Alberte som Luna og Aske Bentson som Aske. Julekalenderen blev en kæmpe succes og er blevet genusendt 4 gange senest i 2012 og den er også super sød og indeholder bl.a den populære sang “Vi er på vej til dig julemand” som jeg vil væde med at alle der har været barn af 90erne kender “Vi er på vej til dig, Julemand” | Bamses Julerejse | DR1 – YouTube.

2000: “Jul på Kronborg”:

I 2000 kom julekalenderen “Jul på Kronborg” der er optaget på Kronborg slot, Martin Miehe-Renard havde bl.a været inde over og stået for sang teksterne men “Jul på Kronborg” er langt fra en af dr1s bedste julekalendere og den er mere uhyggelig end den er hyggelig, der er dog lidt gode sange med bl.a titel nummeret “Kronborg jul” samt “Danmark i dit navn” som Flemming Bamse Jørgensen skrev og Michael Falch sang Danmark I Dit Navn – YouTube. “Jul på Kronborg” er blevet vist to gange senest i 2004, siden har dr1 efter min mening ikke kunne lave en god julekalender eller de gode sange.

Det var så årets sidste blogindlæg om julekalender fra TV2 og dr1, der vil fortsat være liv på musiksiden med julesange og andet men bloggen vender først tilbage i 2021, 1000 tak til jer der fortsat læser og følger med jeg lover at 2021 bliver med endnu flere blogindlæg om musik 🙂

Music and love

Mikael <3

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blogindlæg om sange fra tv2 julekalender 1990-1999