anmeldelse af Poul Krebs koncert musikhuset Århus

Anmeldelse af Thomas Helmig Den skaldede frisør ep + Poul Krebs ingen grænser for kærlighed album

Hej musik elskere 🙂 i denne uge får i en dobbelt anmeldelse af to nye udgivelser, en ny ep med Thomas Helmig med 5 af sangene fra musical udgaven af “Den skaldede frisør” som han selv har indspillet, sidste år udgav han title nummeret derfra “Ny dag” som i tidligere også har kunne finde på musiksiden, og så får i, i dette blog også Poul Krebs nye album “Ingen grænser for kærlighed”.

Thomas Helmig: “Den skaldede frisør”

første sang hedder “Hængebroer” og lige når musikken starter lyder det faktisk lidt som en Poul Krebs sang, men så kommer Thomas stemme og lyden er da også meget klassisk Helmig lyd og teksten det samme. Sangen handler om at slå sig ned med den man elsker og få bygget et hjem op og bare tag det stille og roligt, en fantastisk ny klassiker fra Thomas Helmig og dette er min ynglings fra epen.

2. sang hedder “Så kom du” og er en smuk Thomas Helmig ballade der handler om at være nede men at finde den person der løfter en op, teksten er utrolig smuk og er tilsat den smukkeste opløftende pop ballade som kun Thomas kan lave det uden at det bliver for kvalmende.

3. sang hedder “Os to” og fortsætter den gode Thomas Helmig pop/rock melodi og typiske Helmig tekst om en barndomserindring at lege tjener sammen med sin barndomsven, sangen høre igen til en af Thomas bedste sange i sin karriere og man bliver så glad af at høre den.

4. sang hedder “Lys og lygte” og er epens mindst gode nummer dog uden at den er dårlig og den bliver også bedre og bedre, styrken i sangen er teksten der handler om at tro på det gode og at det hele nok skal give nytte samt at tro på sig selv.

5. sang er også sidste sang og hedder “Vejviser” og starter med lyden af en spansk guitar inden Helmigs dybe røst kommer og man mærker ham virkelig i dette utrolig smukke nummer der også er en rigtig Thomas H. klassiker om at lade hjertet vise vej, klart et af epens bedste og et af karrierens bedste sange med en Thomas Helmig der fortsat synger helt fantastisk.

6 stjerner ud af 6 🙂 fantastisk ep der hvis man ikke vidste det var sangene til “Den skaldede frisør” også ligeså godt kunne havde været helt almindelige Thomas h. sange 🙂 “Den skaldede frisør” er jo som alt andet aflyst her i resten af marts men forhåbelig er den klar igen d. 30/4 hvor det fortsat er planen at jeg skal ind og se den i musikhuset i Århus.

Poul Krebs “Ingen grænser for kærlighed”

Sang 1 hedder “Randersvej” og var med live i musikhuset i Århus, en rigtig Poul Krebs sang der handler om Pouls opvækst på Randersvej i Århus, studie versionen kan være lidt svær at høre hvad han synger hvilket ikke plejer at være et problem med broder Poul men da man hørte den live fik man også teksten tydeligt og det er et nummer der klart er blevet bedre.

2. sang hedder “Som om lykken ikke vidste” og var det nummer han startet med i Århus og man høre med det samme lyden af en ny Krebs klassiker, i hverfald en typisk Poul tekst og melodi og med hans velkendte rolige behagelige stemme, en sang der bliver bedre jo flere gange man høre den og også blev løftet live.

3. sang er title nummeret “Ingen grænser for kærlighed” og blev allerede spillet til sommerens koncerter sidste år og er udgivet som single, sangen var selvfølgelig også med i Århus og er klart albummets bedste nummer med en ægte Poul Krebs tekst og melodi om at stå sammen og at der ingen grænser er når det gælder kærligheden, en Krebs klassiker som publikum allerede kan synge med på.

4. sang hedder “Du bærer på det du har mistet” og var en af de få sange han ikke spillet i Århus, men det er også det nummer jeg syntes er mindst godt på albummet, til gengæld er det også et nummer der bliver bedre og man kan synge med på den efter at havde hørt den et par gange og man kunne godt forestille sig at den ville fungere godt live.

5. sang hedder “Håb for dem der tør” og den blev heller ikke spillet i Århus hvilket jeg var lidt ærgerlig over for det er en af mine favorit sange på albummet, en typisk Poul tekst og glad melodi med håb i teksten og jeg håber denne sang vil finde frem til live scenen engang.

6. sang hedder “1000 stemmers kor” som han også spillet i Århus og det er en rigtig smuk rørende Krebs perle som et et af albummets bedste og det er en sang der sagtens kan risikere at vende tilbage til live sættet flere gange, igen er man tryg i Pouls univers og man føler at man har ham ved sin side, den musikalske usynlige ven som altid er der for en både i de svære og de gode tider.

7. sang hedder “Hus forbi” og var også med i Århus og er også en rigtig Poul Krebs sang og så tager den fat i et godt emne nemlig hjemløs-hed og så er det en rigtig synge med sang som også fungeret rigtig godt live, igen et af albummets bedste numre som også sagtens kunne blive en ny Krebs klassiker.

8. sang er også sidste nummer og var også sidste ekstra nummer i Århus “Send lige en engel” endnu en smuk, rørende og beskyttende Krebs sang der slutter albummet smukt af og også sluttet koncerten i Århus så smukt af.

6 stjerner ud af 6 🙂 endnu et fantastisk album med Poul Krebs der kun bliver bedre og bedre med alderen og sammen med Thomas Helmig har de begge lavet nogle af deres bedste nye sange på hver deres udgivelser og begge udgivelser rummer af masser af håb og kærlighed for verden <3 Thomas ep kan kun købes digitalt eller høres på youtube, Pouls kan både købes som fysisk album eller streames og man kan høre den på youtube.

Det var lidt om to nye udgivelser fra to af mine ynglings danske musikere 🙂 de næste to uger er en del aftaler og koncerter jo desværre aflyst eller flyttet så jeg tænker at de næste par ugers blogindlæg bliver et lidt større projekt der inkludere at jeg skriver om mine ynglings Disney sange gennem tiden 🙂 læs med derude og pas godt på jer selv 🙂

Music and love

Mikael <3

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

anmeldelse af Poul Krebs koncert musikhuset Århus