Anmeldelse af Stig Rossen 30 års jubilæum koncert i Kolding 2019

Anmeldelse af Søren Andersen cd: Guilty pleasures

Hej musik elskere 🙂 i denne uge får i som lovet en anmeldelse af sanger, guitarist, producer m.m Søren Andersen nye instrumentale solo album “Guilty pleasurs”. Søren Andersen udgav sit debut album i 2011 hvor han selv sang og siden 2012 har han været den ene halvdel af guitar duoen Electric guitars sammen med Mika Vandborg, Søren har i mange år også fungeret som sideman for andre musikere og produceret og indspillet med andre, bl.a Mike Tramp, D-A-D, Lucer, Tainted Lady og engelske Glenn Hughes så Søren har de senere år også skabt sig en karriere i udlandet, og nu har han altså udgivet sit 2. solo album og hans første instrumentale.

Sang 1 var 1. single og hedder “City of Angels” et rigtig rocken roll nummer hvor man mærker stemningen af Californiens brændene sommer sol og man kommer med på en køretur med Søren og hans super fede guitarspil på dette mega fede nummer. Søren spiller udover guitar også keyboard på nummeret og Michael Gersdorff medvirker på bas og Morten Hellborn på trommer. Et ægte rocken roll nummer der leder ens tanker hen på sommer og køreture til måske stranden.

Sang 2 hedder “Agent Wells”  og fortsætter den rocket stil og med guitaren helt i front, man får tankerne hen på 80erne og lidt Soundtrack til noget Miami Vice. Søren spiller igen både guitar og keyboard og Marco Mendoza medvirker på bas og Morten Hellborn er igen på trommer. Man forestiller sig natten i Miami med de to agenter komme gående og så begynder action.

Sang 3 hedder “The kid” og her spiller Søren både guitar, keyboard og bas mens Morten Hellborn stadig er på trommerne. Sangen er igen en rigtig hård rocken roll melodi og man får lidt den der stemning at man som barn tager guitaren for første gang og øver sig og man bliver bare bedre og bedre, og lige pludselig er man en voksen mand der rocker guitaren for vildt. Nummeret bliver vildere og vildere og er mega fedt og Søren viser igen sine fantastiske guitar evner.

Sang 4 hedder “Satori” og er albummets eneste stille nummer hvor Søren igen spiller Guitar og keyboard, Marco Mendoza spiller bas og igen er det Morten Hellborn på trommer. Det er lyden af at havde mistet og oplevet en del og nu står man tilbage med alle minderne og spiller sjælen ud. Søren viser at han både kan rocke for vildt og samtidlig spille den bløde sjælfuld guitar.

Sang 5 hedder “Skybar” og er nyeste single hvor vi nu er tilbage til lyden af noget 80er og Søren spiller igen guitar og keyboard, Morten Hellborn spiller igen trommer og så spiller den tidligere danske bassist for Prince Ida Nielsen bas og Anne Linnets søn Marcus Linnet spiller Simmons Toms der er elektroniske trommer. Igen ser man Miami stand for sig på en varm sommer dag og dette nummer har så meget 80er lyd i sig så man slet ikke kan høre det er indspillet i 2019.

Sang 6 hedder “Bad weather” og ligesom titlen hentyder til trækker det op til uvejr og man mærker hvordan torden og lyn rammer og regnen bare siler ned og blæsten tager til jo vildere guitaren bliver i nummeret og midt i orkanens øje står Søren og spiller på sin guitar, på dette nummer spiller han også keyboard og så medvirker Michael Gersdorff på bas og Morten Hellborn på trommer. Nummeret er et vildt fedt rocken roll nummer der tager en med på en voldsom vejr tur man aldrig har oplevet.

Sang 7 hedder “Beirut” og starter med lyden af Darbuka der er en form for bongo trommer der bliver spillet af Simona Abdallah inden at Sørens guitar og keyboard kommer med, Marco Mendoza spiller igen bas og Morten Hellborn trommer. Nummeret er et af albummets fedeste numre og lyden af rocken roll guitar og indisk/afrikansk lyd fra Darbuka lyder mega fedt. Man ser afrikaner der danser for sig og mødet mellem to forskellige kulture og musik stil.

Sang 8 hedder “Bird Feeder” og var 2. single der starter med lyden af fugle og så kommer Sørens guitar, igen spiller han også keyboard og så medvirker engelske Glenn Hughes på bas og trommeslageren fra det udenlandske band Red Hot Chili peppers Chad Smith medvirker på trommer. Dette nummer er mit ynglings nummer og man ser billeder for sig at man er ude i en jungle hvor man møder dyr i alle former og musikken afspejler sig hvad der sker hvornår i junglen og det ville havde været et godt film Soundtrack. Mega fedt nummer hvor Søren igen viser sit kæmpe talent på guitar.

Sang 9 hedder “1983” og starter med 80er inspireret keyboard lyd spillet af Søren, men selvfølgelig spiller han også guitar på dette nummer, Neil Murray medvirker på bas og Morten Hellborn er igen med på trommer. Nummeret rummer af 80erne og guitar lyden er igen helt perfekt. Som resten af albummet forstiller man sig det her nummer udenfor hvilket er kendetegnet for hele albummet at det man ser for sig er udendørs ting.

Sang 10 er også den sidste og hedder “Bipolar” og vi bliver ved lyden af 80erne hvor Søren igen både spiller guitar og keyboard, Michael Gersdorff spiller bas og Morten Hellborn har igen trommerne. Et nummer igen hvor man forstiller sig at gå ud af en dør og så er man ude, lidt sådan fængsel/fri agtig at man er trådt ude for murene og nu skal man tilbage til sit liv, og så er det slut på et super fedt guitar album fra Søren Andersen.

6 stjerner ud af 6 🙂 Søren har gjort noget så umoderne som at lave et instrumental album der desværre ikke er populært som det var engang, samtidlig har han valgt at lave et album og har gjort noget ud af det album kan man se og det fungere bare, og iden med det instrumentale fungere også og dette er noget af det fedeste instrumentale guitar jeg har hørt og så rummer det af 80erne og det fungere rigtig godt, fedeste udgivelse fra Søren Andersen der både kan spille ægte rocken roll og fyrre den af og samtidig også er god til den bløde guitar feeling der dog ikke finder meget vej på lige netop det her album men gør heller ikke så meget for hele albummet holder. Man kan købe den som cd og på vinyl og så kan den også streames på diverse, jeg vil klart anbefale man vælger cden udover at det er mit fortrykkende musik medie men dette album er der virkelig også gjort noget ud af og vi må samtidig sørger for at cden ikke dør helt hen 🙂  

Det var lidt om Søren Andersen nye solo album, en musiker som du udover denne cd vil finde i mange andre sammenhænge også.

Music and love

Mikael <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Stig Rossen 30 års jubilæum koncert i Kolding 2019