Blogindlæg om Rockshow på TV2 Charlie d. 16/9/2018

Anmeldelse af Isam B cd: Lost for words

Hej musik elskere 🙂 som lovet en anmeldelse af Isam B nye album “Lost for words” som jeg købte her i weekenden. Dette er Isams første solo album siden debuten i 2007 og det første solo album efter Outlandish opløsning.

Sang 1 hedder “Deep in the shadows” og er nyeste single, et tilbagelænet nummer som Isam efterhånden er kendt for at mestre og med sin super gode stemme køre han dette nummer hjem, en tekst om at “The world had change but we had not”. Isam er udover en god sanger også en super tekstforfatter og denne sang er en ud af mange gode tekster på det nye album.

Sang 2 hedder “Smile and Pretend” der var albummets første single og som jeg tidligere har skrevet om i et blogindlæg. “Smile and Pretend” er et af albummets bedste numre, igen et tilbagelænet nummer dog med noget melodi og tempo. Selve dette nummer og resten af albummet bliver stærkere og federe at lytte på hvis man lytter med ekstra høj volume på afspilleren, samtidlig at det er et dejligt afslappet album.

Sang 3 hedder “Life” (“Humble”) og har tidligere været indspillet af sangerinden Soluna Samay og er skrevet i samarbejde med Isam, Chief 1, Remee og de to ukendte Amir og Kay. Sangen hed i Solunas udgave “Humble” og var et fedt pop/rock nummer, i Isam version hedder den “Life” og er mere en pop ballade ned i tempo dog igen med noget tempo og med klaver som dominere nummeret. Isam version er min favorit af de to og man mærker hvordan nummeret bare er hans.

Sang 4 hedder “Parachute” og nu går vi for alvor ned i tempo og får noget gospel kor nærmest ind over og det lyder rigtig godt, nummeret er dejligt afslappende og passer godt ind på resten af albummet og så er det et nummer der bliver bedre jo flere gange man høre den.

Sang 5 hedder “Man With a Plan” og har også været udgivet som single. Vi bliver nede i tempo men stadig med noget tempo og selve albummet “Lost for words” er bestemt ikke et kedeligt album der er stadig noget på spil og så lyder det ikke som almindelige pop numre man høre i radioen, Isam har sin helt egen stil som går helt tilbage fra Outlandish eksisteret og selvom rappen er forsvundet ved Isam så er der da stadig nogle af numrene der sagtens kunne havde været indspillet af Outlandish. Jeg syntes dog også at Isam er vokset som sanger og sangskriver siden han startet.

Sang 6 hedder “Keep Me Alive” og er nok det mest optempo nummer på albummet dog uden at man er oppe og hænge i lysekronerne, det er til gengæld et af albummets bedste numre og er et typisk Isam nummer og den har da også lidt tekstbider fra en af Isam tidligere udgivelser.

Sang 7 hedder  “Shepherd of Our Future” og er mit favorit nummer på albummet, et stærkt følesesladene nummer der nok er det mest stille nummer på albummet og med Isam fantastiske stemme og en super god tekst tilsat en smuk melodi, og til sidst får vi igen et nærmest gospel agtig kor og dette kunne sagtens være en smuk afslutning på albummet.

Men vi får en mere, sang 8 er til gengæld også det sidste nummer og hedder “Pray My Lord”. Nummeret minder lidt om resten af albummet bare mindre god, dette nummer bliver for mig lidt for kedeligt og så syntes jeg bare den er hørt før også fra Isam måske bare bedre. Nummeret bliver også til sidst meget ensformet og træls at høre på.

5 stjerner ud af 6 🙂 Isam har lavet et rigtig dejligt afslappet og tilbagelænet album og viser at han kan på egen hånd og han samtidlig har udviklet sig som sanger og sangskriver, jeg syntes “Lost for words” er et endnu bedre album end hans debut “Institution” fra 2007 der dog også rummet mange rigtige gode numre på dansk, men jeg vil så også nok fortrække Isam på engelsk. Albummet kan kun downloades og streames på diverse tjenester. Man kan jo så altid hvis man stadig er mest til cd ligge den ned på en cd efterfulgt 🙂 

Det var lidt om Isam B 🙂 Isam B er jeg så heldig at skulle høre live d. 3/10/2018 som i vil kunne læse meget mere om. I næste uge kommer der en anmeldelse af den nye cd fra Beatles legenden Sir. paul mccartney.

Music and love

Mikael <3

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blogindlæg om Rockshow på TV2 Charlie d. 16/9/2018