Blogindlæg om Toppen af poppen: Søren Huss dag

Anmeldelse af RSO Rise EP og Poul Krebs Maleren og delfinerne på bugten cd

rsoriseepcover1

Hej igen musik elskere 🙂 nyt musik i luften 🙂 i går udkom der både nyt album fra Poul krebs og ny EP fra den nye duo RSO (Richie Sambora og Orianthi) og dem vil jeg gerne skrive om i dag.

Først vil jeg skrive om Richie Sambora og Orianthi der begge er guitarrister og også danner par, Richie er kendt fra at havde været medlem af Bon jovi fra starten i 1985 og frem til 2013, han har tidligere udgivet 3 solo cder i eget navn i henholdsvis 91, 98 og 2012. Orianthi er en kvindelig guitarrist der har udgivet solo cder og medvirket på cder med bl.a Michael Bolton og Alice Cooper, og så blev hun i 2009 sat til at skulle spille med Michael Jackson på hans “this is it” tour som jo desværre blev aflyst. Så det er to erfarende guitarrister der nu har slået sig sammen og udgivet EP “Rise” under navnet RSO.

Første nummer er titelnummeret “Rise” en rigtig rocken roll sang der er rigtig meget i stil med det musik Richie har lavet tidligere, der bliver skrålet igennem på vokalen fra begge og guitarsoloerne flyver afsted, rigtig fed start.

Sang 2 hedder “Masterpiece” der starter med klaver og derefter kommer op i tempo og i dette nummer høre man tydeligt forskellen i Richies fede rocken roller style og fede stemme som møder Orianthis lidt Avril lagvine artige stemme der også føre lidt pop til nummeret der dog fungere godt og guitaren er stadig i fokus.

sang 3 hedder “Truth” det er en stille klaver pop ballade hvor man igen læder tankerne lidt hen på det nyere musik med Avril Lagvine og selvom Richie og Orianthi begge synger på nummeret så bliver Richie gemt lidt for meget væk og nummeret er mest af alt et kedeligt popnummer man syntes at man har hørt før.

sang 4 hedder “Take me” og er et nummer Richie selv synger fyldt med tempo og Richie viser at han udover at være en fantastisk guitarrist stadig har en fed stemme, hvor man godt kan høre inspiration fra Bruce Springsteen og er da heller ikke for ingenting de begge er fra New Jersey.

Sidste nummer er den reggae inspireret “Good times” som desværre lige bliver for meget reggae og poppet og guitaren er nærmest helt gemt væk på nummeret hvor blæsere dominere, en svag slutning på en ellers glimerne EP.

4 stjerner ud af 6 🙂 ligesom at Bon jovi har vist at de kan uden Richie så viser Richie også at han stadig selv kan, og han er stadig et unikum i musik. Hans samarbejde med Orianthi fungere godt og de er begge nogle fantastiske guitarrister, dog kommer de nogle steder ud på et sidespor hvor rocken forsvinder. De er i gang med et album også, jeg vil håbe at de vil lade rocken dominere på albummet da det klart er der de begge er stærkest og bedst i og når man nu har så to super fede guitarrister der spiller sammen så syntes jeg jo det skal fylde lidt og det gør det desværre ikke 100 % på deres EP.

Fra Rocken Roll i udlandet til hjem til Danmark igen. Poul Krebs udgav i går sit 20 studie album “Maleren og delfinerne på bugten” udover de 20 studie albums har han lavet et hav af live cder og opsamlings plader. Den nye cd vil jeg gerne skrive om i dette indlæg også.

“Første sang hedder “Jeg går med dig” en smuk kærlighedssang der handler om at gå med sin elskede i opture og nedture, en smuk Poul Krebs sang hvor ordnerne får frit løb og stemningen i sangen er dejlig afslappende.

Sang 2 hedder “Våd vinter” en sang jeg første gang hørte live til en Krebsfalch duo koncert i 2016, en sang hvor Poul igen bruger super gode vendinger og humor i teksten som når han synger om Kokosnødden der ligger i supermarked helt for sig selv, og Poul der kan føle hvordan den har det med at ligge der helt alene. Der er godt tempo i nummeret og man synger med på omkvædet allerede efter få lytninger, “Våd vinter bagefter med lys”.

sang 3 hedder “Op og ned” (“Hamsterhjulet”) en rigtig Poul Krebs sang jeg hørte live i Horsens iår med ham. Det er en erklæring om at det går op og ned selv i et Hamsterhjul. En positiv sang som man bliver i rigtig godt humør af at høre og hvor man tænker for sig selv at selvom det går op og ned i livet så er det nu for det meste dejligt at leve.

Sang 4 hedder “Bortsæt fra os” en stille sang der også sagtens kunne havde været på et hvilket som helst andet Poul Krebs album, og hans dybe rare røst i nummeret er så trygt og man fornemmer at personen Poul Krebs er et rart og varmt menneske der har begge ben på jorden.

Sang 5 hedder “Hvad laver jeg her” en igen rigtig Poul Krebs sang der er rigtig hverdags og tankevækkende, skrevet i et tog hvor et Sigøjner band sprang på og spillede for lidt mønt og hoppet af igen. En sang om hvem vi er og hvor vi hver især er på vej hen, “Det er svært at se hvor nogen høre til når vi alle sammen er på vej et nyt sted hen”.

Sang 6 hedder “Torden efter lyn” og der fortsættes i det hurtige tempo, en sang om når man starter et band og har de første øver, indspilninger og live optræder og den følelse har Poul virkelig fundet frem i nummeret hvor bandet spiller helt vildt og desperat som var det deres første udgivelse, et nummer der bare bliver bedre og bedre jo flere gange man høre den og man kan sagtens forestille sig at den ville fungere godt live, Rockdrømmen lever på dette nummer.

Sang 7 hedder “Når du sang” en smuk afskedssang hvor Poul synger sammen med Kira Skov der som bekendt mistet sin mand bassist Nikolai Munck Hansen for ikke så længe siden, og nok også større grund at medvirke på dette smukke nummer. Det store ved broder Poul Krebs er at han er rigtig god til at sætte sig ind i andre personers problemstillinger og så skrive fantastiske sange ud fra det.

Sang 8 hedder “Det bedste der kan ske” en igen rigtig Poul Krebs sang der handler om at det perfekte ikke altid er det bedste at opnå, og at det uperfekte tit kan være mere charmerende at gå efter. En fantastisk sang der passer perfekt i den tid vi lever i hvor mange mennesker netop jagter det perfekte.

Sang 9 hedder “Kig op” et nummer Poul både har spillede live selv og med broder Falch. Det er en fantastisk, lys og sommer Poul Krebs sang som jeg har været vild med lige siden jeg hørte den første gang, en rigtig Poul Krebs klassiker som er min favorit på dette album.

Sang 10 er titelnummeret “Maleren og Delfinerne på bugten” hvor Poul igen viser at der hvor han er bedst er når han skriver sange der beskriver andres liv og de ting de lever med, og som mange mennesker derfor kender til. Igen er det dejligt at høre Pouls stemme der betyder meget for mig, bandet spiller smukt og sangen er en smuk beskrivelse af livet, og som ekstra bonus medvirker den gode Michael Falch på kor og det giver nummeret det sidste ekstra løft.

Sang 11 hedder “Et mysterium” den hørte jeg første gang på youtube da Poul medvirket i det der hedder “Vandreguitar” et fedt nummer hvor Poul igen prøver at sætte sig ind i andres problemer og beskriver det at komme som fremmed til et nyt land der ikke altid er nemt.

Sang 12 hedder “Ved havet” en smuk sang om at ville blive gammel med den man elsker allermest, utroligt smukt skrevet af Poul om at elske livet og sine kære, og at få en “Happy end” i det sidste kapitel af bogen.

Sang 13 er det sidste nummer der også var første singlen og den hedder “Ind i et nyt år” en fantastisk nytårssang der handler om at gå ind i det nye år med den bagage man har, nogle ting tager man med og andre ting lader man ligge i det gamle år. Godt tænkt at slutte albummet med dette positive nummer og derved slutter albummet godt af og samler hele albummet sammen så det giver mening.

6 stjerner ud af 6 🙂 jeg har været fan af Poul Krebs siden barndommen og er vokset op med hans musik, derfor betyder hans musik også meget. Jeg syntes han med “Maleren og delfinerne på bugten” har lavet et af hans bedste og stærkeste albums i mange år, og der er så mange sange på albummet som er super fede og sagtens vil kunne bruges fremover. Hver sang på albummet har deres egne lille ting der gør det til en god sang, og når albummet er slut føler man at man har været på en lang rejse igennem musikken.

Det var alt jeg havde at give ud i dag fra min musik verden, men hold øje for de næste dage kommer der mere.

God lørdag aften til alle 🙂 af musikprogrammer kommer der Rockshow iaften på tv2 Charlie hvor Poul Halberg og Friends og Rugsted & Kreutzfeldt medvirker.

music and love

Mikael <3

poul-krebs-2017-maleren-og-delfinerne-paa-bugten-lp-vinyl1

 

 

 

 

 

2

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blogindlæg om Toppen af poppen: Søren Huss dag