Anmeldelse af Kristian Lilholt Uden tid og sted album

Anmeldelse af Chief 1 Tro og Bjerge album + Alba August I wish i was someone else ep

Hej musik elskere 🙂 Bloggen er tilbage efter en uges efterårsferie og det er den med ikke kun 1 men hele 2 ting nemlig først en anmeldelse af Chief 1 nye album “Tro og bjerge” der udkom for nogle uger siden samt en anmeldelse af skuespillerinden og sangerinden Alba August nye ep der udkommer i dag.

 

Chief 1- “Tro og Bjerge”:

Chief 1 har udgivet sit 4. solo album siden hans første “Slip” udkom i 2017 og han er siden trådt mere foran scenen som solist i forhold til hans tidligere mange årige rolle som producer og sangskriver.

Sang 1 var 2. singlen “Regnbuer og en krukke af guld” en sang der selvom jeg har prøvet ikke har fanget mig endnu, er lidt ligesom om man har hørt det før med Chief bare bedre og den høre ikke til blandt mine favoritter med ham.

Sang 2 er 3. og nyeste single og titelnummeret “Tro og bjerge” der er en rigtig dejlig optempo Chief 1 sang der fortsætter lidt den old school voksen pop stil han havde på hans sidste album “Nordlig sjæl” der udkom sidste år, med på sangen medvirker også Erik Clausen ganske kort på et spoken words stykke, sangen bliver løftet med lyden af saxofon til sidst og det er klart et nummer der kun bliver bedre og bedre.

Sang 3 hedder “Indlængsel- Det bliver en god dag” der fortsætter det glade optempo pop univers som Chief er god til at skrive ud fra og det er en sang man ikke kan udgå at sidde og bevæge sig lidt til og blive glad af at høre.

Sang 4 var 1. single og hedder “Dengang gaderne var mine” og fortsætter det optempo lidt 80er inspireret lydbillede med en tekst om ungdommen og minder og sangen er også en af de sange der kun bliver bedre af at høre flere gange.

Sang 5 hedder “Empati revolution” og fortsætter det hurtige optempo lyse lydbillede igen med lyden af en saxofon der i den grad klæder Chief 1, sangen har masser af håb og er endnu et dejligt nummer fra Chief 1.

Sang 6 hedder “Rutsjebane” og fortsætter igen det glade optempo pop, nu syntes jeg dog pop maskinen går lidt i ring og dette er klart albummets mindst gode nummer.

Sang 7 hedder “Gør dig glad” og nu går vi lidt ned i tempo på en smuk positiv sang om at ja gøre de ting der gør en glad, sangen er en smuk forløsningen i både tekst og melodi og der er et dejligt kor med der forstærker sangen som Chief 1 synger inderligt og smukt og dette er klart et af albummets bedste numre.

Sang 8 hedder “Drøm smukt” og fortsætter det smukke inderlige stilfærdige på endnu et af albummets smukkeste numre og man mærker virkelig Chief i dette nummer hvor det er den gode tekst og melodi der er i centrum.

Sang 9 er også albummets sidste nummer og hedder “Det skal nok gå” og er en sang der slutter albummet fantastisk af ved at være det bedste nummer på albummet, en igen meget smuk og inderlig sang om at alt nok skal gå, smuk afslutning på endnu et godt album fra Chief 1 hvor specielt de sidste 3 numre løfter albummet 🙂

4 stjerner ud af 6 🙂 Chief 1 har nu lavet sit 4. solo album der startet i 2017 med “Slip” der var et meget mørkt album om at komme ud af mørket, hans 2. album “Kunsten i at være ligeglad” fra 2021 var et mere glad album der handlet om livet og lyset og hans 3. album “Nordlig sjæl” var en god blanding af de 2 albums hvor håbet dog igen skinnet igennem og samtidig markeret det en mere voksen lyd hos Chefen 🙂 på hans nye album “Tro og bjerge” dyrker han endnu engang det lyse og håbet og der er virkelig skruet op for glæden på et album der er virkelig godt med nogle gode pop numre samt smukke inderlige sange som jeg personligt syntes Chief 1 er bedst til 🙂 albummet er ikke ligeså godt som hans sidste “Nordlig sjæl” men “Tro og bjerge” er helt klart et lyt eller 2 eller flere gange vær 🙂 man kan købe den som cd, lp og streame og downloade 🙂 

 

Alba August- “I wish i was someone else”:

Alba August er datter af Bille August og startet sin karriere som skuespillerinde med roller i bl.a “The Rain” og “Unge Astrid”, men siden 2020 har hun også været sangerinde med hendes egne sange primært. Hun udgav sin debut ep i 2021, sidste år kom et album og siden har en del singler fuldt med og nu er hun så ude med sin 3. udgivelse hendes nye ep “I wish i was someone else”.

Sang 1 hedder “Universe” og er en stille pop sang der minder lidt om noget Emmelie De forest kunne havde lavet og Alba viser endnu engang at hun udover at være en dygtig skuespillerinde også er en god sangerinde og “Universe” er en smuk start på epen.

Sang 2 er 2. og nyeste single og titelnummeret “I wish i was someone else” der er en optempo pop/rock 90er inspireret sang der alligevel er helt sin egen og dette er min favorit på epen og omkvædet hænger ved når man har hørt den nogle gange og Alba viser nye sider af sig selv på dette nummer.

Sang 3 var 1. singlen og hedder “Summer of 99” der tager en med tilbage til 90erne og er en lidt ny mere poppet udgave af Bryan Adams “Summer of 69” igen i et optempo pop/rock 90er inspireret lydbillede og det er et nummer der kun bliver bedre og bedre og når man selv er barn af 90erne og vokset op i det årti rammer den en dejlig nostalgi følelse.

Sang 4 er også det sidste nummer og hedder “Uncovering your heart” der er et igen lidt optempo pop nummer der igen er godt at lytte til og den slutter epen godt af hvor man dog som lytter sidder og vil havde mere 🙂

6 stjerner ud af 6 🙂 Alba har lavet sin bedste udgivelse til dato med 4 fede pop/rock numre der både rummer lyden af 90erne og har sin helt egen lyd, Alba lyder ikke som andre og hendes stemme skiller sig også ud og hun er gået fra det mere mørke Kwamie liv lydbillede til et mere poppet lydbillede til nu en god blanding af noget 90er inspieret pop/rock og det klæder hende 🙂 Man sidder dog stadig som lytter og godt kunne havde tænkt sig der var lidt flere numre med 🙂 epen kan streames og downloades 🙂 

Det var lidt om 2 nye udgivelser 🙂 I næste uge er det spil dansk uge og der vil i kunne finde en masse danske sange på musiksiden ligesom i vil kunne læse en anmeldelse af en koncert jeg skal til med nogle kor i en kirke i anledning af spil dansk ugen 🙂

Music and love

Mikael <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Kristian Lilholt Uden tid og sted album