Anmeldelse af Juncker album Nattergalen findes

Anmeldelse af Mike Tramp album Songs of White Lion

Hej musik elskere 🙂 For nogle uger siden udgav den danske rock sanger og sangskriver Mike Tramp sit 18. solo album og efter at havde udgivet sit første solo album på dansk sidste år er han nu tilbage på engelsk og klar til at genbesøge 80ernes rocken roll igen for Mike har nemlig genindspillet 12 sange fra hans gamle 80er succes rock band White Lion på dette nye album “Songs of White Lion”.

Sang 1 er rock sangen “Lady of the Vally” fra 1987 der på den nye indspilning har beholdt vildskaben og lyden er mega fed på dette første nummer hvor bl.a også guitarist Søren Andersen medvirker, man kan fra start høre at det er en 62 årig der synger det og Mike har stadig en super fed stemme og masser af rocken roll i sig.

Sang 2 er 2. og nyeste single “Little fighter” fra 1989 der her på den nye indspilning stadig er ligeså fed som originalen og man kommer tilbage til de fede rocken roll dage i 80erne med dette nummer, man kan igen høre at Mike er blevet ældre og sangen har måske fået en anden betydning end den havde i 1989 og ungdommens vildskab er blevet til en moden råhed og igen spiller Søren Andersen en fed guitarsolo til.

Sang 3 er fra debuten fra 1985 det fede nummer “Broken heart” som også blev indspillet på ny af White Lion i 1991. Mike har fået en dybere stemme med alderen der klæder ham og giver noget tryghed og varme til det rocket udtryk som stadig i den grad er der og “Broken heart” er stadig det fede nummer som det var i 1985.

Sang 4 er sangen “Love dont come easy” fra 1991 som har fået en anderledes intro end originalen der starter med en akustisk guitar og Mike direkte på vers og så en fed rock ballade med tempo, på den nye er der kommet endnu mere tempo på og man kan klart høre at den originale er indspillet af en 30 årig mand og den nye af en 62 årige ikke kun på grund af stemmen men også måden nummeret er bygget op på og begge udgaver er stadig rigtig fede og denne udgave er den der måske er tilføjet mest nyt til.

Sang 5 er sangen “Hungry” fra 1987 der ikke er en af mine favorit White Lion numre, den nye version er dog bedre end den originale hvor tempoet er skruet en andeles ned og den er mere til at holde ud og høre på men ikke favorit nummeret.

Sang 6 var 1. single “Cry for freedom” fra 1989 der igen har fået ny intro og er gjort mere passende til en 62 årige og igen kan man høre forskelle fra originalen til den nye og begge versioner holder på hver deres måde og igen kommer der mere varme i den nye version med Mikes fede varme stemme, en sang der viser at en god sang kan spilles på flere forskellige måder.

Sang 7 er sangen “Going home tonight” fra 1989 der i den nye version er gjort mere til et mande rock nummer og sangen passer sjovt nok bedre til den 62 årige Mike end den 28 årige Mike syntes jeg og den nye version er bedre end den gamle.

Sang 8 er hittet “Wait” fra 1987 hvor man igen kan høre den bliver sunget af en 62 årige frem for en 26 årige og igen kan man sige er et nummer godt kan det klare alt og flere måder at blive spillet på og den nye version er også mega fed men fortrækker nok her den originale udgave.

Sang 9 er sangen “All the fallen men” fra 1985 der er gjort mindre 80er heavy og mere rocken roll på Mike Tramp solo måde og igen er den nye version federe end originalen og Mike synger den federe på den nye version.

Sang 10 er en af favoritterne ved mig den super fede “Living on the edge” fra 1989 der har beholdt sin fede 80er rocken roll stil og den er ligeså fed som originalen og stadig et af de fedeste numre fra Mike Tramp og White Lion.

Sang 11 er sangen “Tell me” fra 1987 der er sat endnu mere op i tempo end originalen og igen kan man høre det er en voksen moden mand der synger denne fede rocken roll kærligheds hymne og ikke en 26 årige ung kåd mand, elsker generelt dette nummer der også høre til en af de allerbedste men fortrækker helt klart den nye version hvor lyd og Mike stemme er ekstra fedt og Søren tryller endnu engang med en fed guitarsolo.

Sang 12 er også det sidste nummer og også White Lions største hit den smukke “When the Children cry” som nok også er den White Lion sang Mike har sunget mest til sine solo koncerter og det er da også mit ultimativ favorit White Lion nummer og den nye udgave viser igen en helt anderledes ny udgave hvor Mike med den mest skrøbelige varme stemme synger sangen kun med klaver på lydsiden og en lille guitar solo og dette nummer slutter albummet fantastisk og smukt af.

5 stjerner ud af 6 🙂 Mike gik sidste år helt nye veje da han udgav sit første danske solo album med de mest personlige sange til dato og nu har han i den grad vendt bøtten og er gået old school rocken roll fortolket på ægte Mike Tramp rocken roll måde med albummet “Songs of White Lion” der viser at Mike stadig har masser af rocken roll i sig og stadig synger mega fedt og ved hvordan han selv skal lyde, det her er lyden af rocken roll og frihed og det er den ægte vare fra Mike Tramp 🙂 albummet kan købes som cd, vinyl og streames og jeg venter på at cden ankommer i min postkasse 🙂 

Det var lidt om Mikes nye album 🙂 Mike spiller kun i udlandet resten af året men er også i gang med et nyt dansk album som udkommer i 2024 🙂

Music and love

Mikael <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Juncker album Nattergalen findes