Blogindlæg om mine favorit danske sangere/sangerinder fra 00erne

Anmeldelse af Poul Krebs koncert Grenaa

 Hej musik elskere 🙂 i går var jeg til koncert med Poul Krebs i Grenaa 🙂 Dette var min 37. koncert med Poul Krebs.

Koncerten startet kl. 20 med lyden fra en radio af en ny ikke udgivet sang “Den vej jeg går” og da den sluttet kom Poul og band på scenen bandet der bestod af Lars Skjærbæk på guitar, Troels Skjærbæk på bas, Palle Hjorth på keyboard og orgel og Rasmus Valldorf på trommer, de lagde stille ud med den gamle sang “I dag og i nat” fra 1988 der gik direkte videre i den smukke “Når jeg ser dig igen” fra 1984. Poul bød velkommen, præsenteret bandet og fortalte det jo var en 25 albums jubilæums tour og derefter fik vi endnu en lang tid siden spillet sang den fantastiske “Man kan stå så alene” fra 1989.

Poul fortalte en del mellem numrene og fortalte gode historier fra sin lange karriere og sprang i tid så efter et par glemte sangperler fra 80erne fik vi nu den nye Krebs live hit sang “Copilot” fra 2022 der er blevet en del af Pouls sætliste og igen blev leveret på bedste vis, vi fik også en anden lang tid siden spillet favorit nemlig “Smiler din sol” fra 2009 der også havde fået nyt liv og hvor Lars bidrog med en fed guitar i, noget han også leveret i den smukke “Betty Blue” fra 1991. Koncerten fortsatte med mange dejlige glemte perler i nye forklædninger og fortællinger om “Det blå hotel” fra 1988 hvor Palle endnu engang tryllebandt med en fed vild keyboardsolo og fortællingen om “Maleren og delfinerne på bugten” fra 2017 der også var et skønt genhør og en sang der ikke har været spillet meget.

Vi fik også aftens 2 ældste numre først fra Pouls debut album fra 1979 “Efter stormen” og en fortælling hvordan hans lære i sin tid var med til at skubbe til at den sang netop udkom på kassettebånd, sangen havde fået nyt fedt liv og bandet spillet fedt og intens og Poul sang fedt mens Lars spillet en mega fed guitarsolo, sangen gik direkte videre til en sang skrevet til Greenpeace i 1984 “Sirius, Troen og Håbet” der også lød federe end nogensinde før og Lars igen bidrag sit med en fed guitarsolo. Inden pausen fik vi en opsang om at størst af alt er kærlighed og så fik vi endnu en glemt fantastisk musik perle, en af mine favoritter den smukke “Under fællesparkens træer” fra 2003 der var et fantastisk genhør og efter den var der pause.

Efter Pausen kom kun Poul, Lars og Palle på scenen og Poul præsenteret nu en gæst den unge nye sanger Karl Kristian der sang sammen med Poul på en stille udgave af det nyere Poul live hit “Ingen grænser for kærlighed” fra 2020. Karl modtog et kæmpe bifald både inden og efter og det var da også et fedt Setup og en sanger jeg skal havde tjekket ud.   Karl forlod scenen og Troels og Rasmus kom ind på scenen igen hvor vi fik “Forbandende vidunderlig tøs” fra 1999 i en ny udgave hvor Lars spillet mandolin og Palle Harmonika, og så skete der noget vi fik først endnu en glemt sang fra 2011 “Som dug for solen” som Poul skrev til Bamse først og derefter gik den direkte videre i min all time favorit Poul Krebs sang nemlig den fantastiske alt for længe siden “Håbløs fan” fra 2004 der var et fantastisk genhør og som blev spillet som den sku med mundharpe fra Poul og fantastisk guitar fra Lars og denne fantastiske sang gik perfekt videre i en anden af favoritterne fra 2001 “Jeg lader min dør stå lidt på klem”, dette medley var perfekt sat sammen og et af aftens helt store højdepunkter.

Der blev også plads til lidt fra samarbejdet med vennen og kollegaen Michael Falch fra deres fælles album “Tomandshånd” fra 2015 fik vi den fantastiske “Derfra til evigheden” og så fortalte Poul lidt om samarbejdet med Michael og Pouls engelske eventyr og samarbejde med Bob Dylans guitarist hvorefter vi fik et engelsk medley med “Why do you move so fast” fra 2011, “Gone gone gone” fra 1992 og “Sweetheart” som Poul skrev til Henning Stærk i 1989 og som Poul fra tid til anden selv har spillet live.

koncerten gik nu ind i sin sidste halvdel med hits først sangen om “Johnny han var lige ved at blive sindssyg” fra 1997 og så kom festen for alvor i gang med sommer hittet “Fri som et forår” fra 1990 og Poul fortalte at vi nu skulle havde to sange med 25 års mellemrum og vi fik først Lisa Nielson duetten “Vi tog heldigvis fejl” fra 2014 som Poul her sang selv og den gik direkte videre i det største hit fra 1995 “Sådan nogen som os”. Poul fortalte at de havde snakket meget op til om det skulle være en stå op eller sidde ned tour og de var blevet enige om at det trods alt var bedre med publikum der sad ned og fik lyst til at stå op end at man stod op og fik lyst til at sidde ned 🙂 og så spillet de endnu et hit fra 1995 “Morrison dylan og elvis” hvor publikum rejste sig og sang og rocket med på dette fede skønne nummer.

og så sluttet koncerten men Poul og band blev på scenen og gav os endnu et medley med 3 sange først den fantastiske “Mesterværk” fra 2006, så hittet “Morgendagens tåber” fra 1991 der igen fik publikum op at stå og så sluttet de fantastisk af med “La mig følge med” fra 1999 med guitarsolo, fællessang og et topspillet band der viste spilleglæde og så sluttet koncerten til lyden fra radioen igen med nyeste sang fra i år “Din egen vej”.

6 stjerner ud af 6 🙂 Jeg har oplevet mange fantastiske koncerter med Poul Krebs efterhånden og med mange forskellige Setup og bands men dette min 37. koncert var den allerbedste koncert jeg har været til med Poul, en fantastisk aften med en Poul og et samspillet band i topform, en fantastisk sætliste med sange fra hele karrieren hvor det var størstedelen af mine favoritter der blev spillet og en dejlig stemning i hyggelig omgivelser i Grenaa 🙂 Skøn aften.

Her lidt flere billeder 🙂    

Det var lidt om en fantastisk koncert med Poul Krebs og band 🙂 I næste uge kan i læse sidste del af mine favorit mandelig og kvindelig danske stemmer fra 10erne og 20erne 🙂

Music and love

Mikael <3

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blogindlæg om mine favorit danske sangere/sangerinder fra 00erne