Anbefalinger af to nye sange

Blogindlæg om Toppen af poppen 10 års jubilæum program 1

Hej musik elskere 🙂 I denne uge og de næste uger frem får i blogindlæg fra mig hver mandag da jeg gerne vil skrive om dette års “Toppen af poppen” der i anledningen af at det er 10 år siden at 1. sæson kørte over skærmen har de samlet en række af de tidligere musikere der har været med i programmet, her i det første program var der 6 med og jeg vil gerne skrive om hvad de hver i sær sang og min mening om det, hvis du derude så med er du meget velkommen til at give din mening til kende.

Programmets første 6 musikere var Michael Falch der var med i 2017, Søs Fenger der var med i 2. sæson i 2011, Wafande der var med i 2014, Barbara Moleko der var med i 2014, Oh Land med det borgerlige navn Nanna der var med i 2015 og endelig Burhan G. der var med i 2017.

Burhan startet den musikalske del med at fortolke en sang fra Søs Fengers tid i News nemlig den smukke “Du er” fra 1985. Burhan havde sat den endnu mere ned i tempo og sang den meget højere og mere Burhan agtig og desværre faldt denne ikke i min smag og det smukke og fantastiske ved den originale blev til en for sukkersød pop sag med Burhans meget nasale stemme. I kan høre Burhans fortolkning her: https://tv.tv2.dk/video/WXdfR0xyRnB3UHdBekZVaFlZanhXM2FtQ3lUSVhkYnc.

Næste i rækken var en af mine helt store helte nemlig Michael Falch, han havde valgt at fortolke Oh Land hittet “Speak out now” fra 2011 som Stine Bramsen iovrit også fortolket i 2015 i programmet. Michael havde dog valgt at lave den mere “Falch” rock/pop venlig og så havde han lavet en helt ny dansk tekst hvilket i den grad gav sangen nyt liv og tog den et helt andet sted hen og blev til en Michael Falch sang, en meget rørende og fantastisk oplevelse når man som mig har været fan af Michael i rigtig mange år og jeg fik både gåsehud og måtte ind under øjnekrogen under denne fantastiske, fede, flyvende og rørende fortolkning med den danske title “Nu siger du fra” som jeg personligt syntes var dette programs bedste og en af Michaels bedste fortolkninger af dem han har leveret samlet i “Toppen af poppen”. I kan høre Michael Falchs fortolkning her: https://tv.tv2.dk/video/N2U5XzFyZ0s3cFRTVFRCSTlwSjFxeGJIb190R05JRVE.

Næste i rækken var den glade reggae mand Wafande der fortolket Barbara sangen “Gadedreng” fra 2020, Wafande havde valgt at lave en typisk Wafande reggae version og havde valgt at twiste den op ved at synge den på Fransk hvilket lød mega fedt og Wafande synger bare mega fedt og hans energi smittet i den grad af, det bliver også en af de sidste gange man oplever Wafande optræde da han som han fortalte har valgt at indstille sangkarrieren og 2020 bliver hans sidste sang år og med denne ene optræden vil jeg sige tak for den Waf og det var givet godt ud. I kan høre Wafandes fortolkning her: https://tv.tv2.dk/video/TFZ3ZnVPX003Zmp1YktTTjdPdXk5TlVmaTZyY3p5QXc.

Næste der skulle fortolke var Oh Land eller Nanna som hun hedder der havde valgt Michael Falch fantastiske sang fra 2013 “Nær” som Caroline Henderson fortolket i 2017 så der var noget at leve op til for Nanna for hvem jeg normalvis ikke er så begejstret for med hendes egen musik som Oh Land og da hun var med i 2015 i “Toppen af poppen” blev jeg ikke ramt, men ligesom hun rørte mig da hun smukt sang “Papirsklip” til Kim Larsen Mindekoncert i 2018 blev jeg i aftens program her ramt og hendes fortolkning af “Nær” var virkelig smuk og nærværende og rørende og Nanna havde valgt at beholde meget af originalen hvor Carolines i sin tid var mere vise inspireret. Nannas version var ikke en Caroline og ikke en Falch men den kunne noget og man kunne mærke at den betød noget for Nanna og at hun havde holdt sig meget til originalen var dejligt og må sige at når Nanna bare synger som Nanna og ikke som Oh Land så gør hun det bare super godt, kæmpe ros herfra. I kan høre Nannas fortolkning her: https://tv.tv2.dk/video/cVR5aW1UdnREdHl3aF8zRkZXMFdlZEZKVFRlOXVoTDg.

Næste Kunstner var Søs Fenger der havde valgt at fortolke Burhan G. og Medina duetten “Mest ondt” fra 2010 og som Søren Huss fortolket i 2017. Søs havde inviteret sin Søn med på scenen til at hjælpe musikalsk og Søs udgave var en typisk Søs udgave og sangen gik fra at havde været en for poppet fløde ballade til at være blevet en smuk storladne pop ballade med Søs Fenger der stadig bare synger helt fantastisk, en storladne smuk fortolkning fra Søs. I kan høre Søs fortolkning her: https://tv.tv2.dk/video/cHNvMGIzZFBiS0lKV2djNjNldk9jZlFjM0Q0a1o2TmQ.

Sidste kunstner til at synge var Barbara Moleko der havde valgt at fortolke Wafande sangen “Se mig nu” fra 2014 og igen var der positiv overraskelse i vente da Barbara for 3. gang i hendes “Toppen af poppen” historie for mig lavet en fortolkning som jeg kunne holde ud at høre på, en god fortolkning fra Barbara og en god afslutning på årets første program af “Toppen af poppen”. I kan høre Barbaras fortolkning her: https://tv.tv2.dk/video/SEJsZUVQdU1kaXhEQXRlRUl4QV9tZTR4ak9UM0U1SVo.

“Toppen af poppen” er igen i luften og viste igen fra start hvad det er programmet kan og at det handler om musik og er med musikere der kan synge og et band der er top professionel i form af The Antonelli Orchestra med bl.a Kapelmester og trommeslageren Claes Antonsen hvilket har været bandet fra start af og til nu. Dette program var så også eneste gang at vi skulle opleve Wafande og Nanna (Oh Land) igen mens Michael, Søs, Barbara og Burhan de blev og er med i næste program på søndag også hvor de tager imod Teitur der var med i 2019, Mads Langer der var med i 2012 og Annika Aakjær der var med i 2018.

Music and love

Mikael <3

     

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anbefalinger af to nye sange