blogindlæg om albums fra 50erne

Anmeldelse af Randersugen åbning: Søs Fenger, Poul Krebs og Lars Lilholt Band

Hej musik elskere 🙂 I går var en fed dag hva musik angår, der var åbning af Randersugen og jeg var derfor til 3 koncerter i går, en gratis eftermiddags koncert med Søs Fenger og så om aftenen var jeg til en dobbelt koncert først med Poul Krebs og Band og til slut Lars Lilholt Band. Alle disse koncerter vil jeg gerne skrive om her.

Søs Fenger:

 Søs Fenger gik på scenen på Rådhuspladsen kl. 16 og lagde ud med gyserfilm titel sangen “Sidste time” fra 1996, en dejlig rolig start og Søs var på fra start med sit unge band. Søs gik nu op i tempo og fortsatte med sommer hittet “Kun et kys herfra” fra 1993 der for alvor satte gang i publikum der klappet og sang med på dette dejlige nummer.

Søs spillet primært de gamle hits folk kendte men det blev også til en af de nyere men noget ukendte numre “Kun et liv” fra 2011 som der ikke var mange der kendte men sangen fungere altid bedre live end på studie versionen og det er en god tekst. Fællessangen kom dog for alvor op igen da vi fik koncertens ældste nummer nemlig News hittet “Du er” fra 1984 og fællessangen fortsatte i endnu et hit fra 1988 “Den jeg elsker” inden at Søs fortalte at vi skulle til sidste nummer der blev endnu en kendt en af slagsen nemlig solo/duet hittet “Hvor end jeg går hen” fra 1989 der for alvor tog koncerten ekstra op og koncerten sluttet med masser af fællessang og sommer, men publikum fik klappet Søs ind igen og vi skulle selvfølgelig på trods af den varme sommerdag ikke snydes for hendes helt store ballade “Holder øje med dig” fra 1989 og efter denne smukke sang sluttet Søs af på en dejlig 50 min. mini koncert.

5 Stjerner ud af 6 🙂 til altid oplagte, søde og velsyngende Søs Fenger 🙂 

Poul Krebs:

Om aftenen fortsatte åbningen på Amfiscenen der lagde ud med Poul Krebs og band kl. 20, Poul havde det kæmpe band med der bestod af brødrene Lars og Troels Skjærbæk på henholdsvis guitar og bas samt Andreas på guitar, Palle Hjorth på keyboard og orgel samt Peter Dombernowsky og Rasmus Valdorf på trommer.

Poul og band lagde ud med hittet “Hør Suset” fra 1997 og koncerten fortsatte med endnu et live hit “Hvis det ikke var for dig” fra 1995 og så var koncerten ellers i gang og fortsatte med endnu en sang fra 1995 “Nat i Oslo” og man kunne mærke hvordan sangene fik nyt liv af at bl.a havde Lars Skjærbæk med på guitar og bare det at havde to guitarister samt trommeslagere med gav noget ekstra til lydbilledet.

Poul og band gik nu lidt ned i tempo med endnu et sommer hit “For enden af regnbuen” fra 1988 inden at vi igen gik op i tempo med endnu et sommerhit “Fri som et forår” fra 1990 der tog koncerten til nye højder med masser af fællessang.

Poul fortalte nu at vi også skulle havde lidt nyt og derfor fik vi fra nyeste album “Sange til natten” der udkom i år den meget rørende sang “Copilot” som Poul fortalte var blevet til fordi han drømte at han skulle på en lang tour og hans børn var små og da han kom hjem spurgte de om de måtte låne bilen 🙂 Sangen gik rent hjem og håber da at det er en sang der kan være med fremadrettet også.

Vi fik herefter Palle Hjorth på banen som keyboard og orgel spiller i “Langt fra en ordentlig by” fra 1989 hvor Palle fik lov til at folde sig ud endnu engang som den super seje og dygtige keyboard og orgel spiller han er.  Fællesangen blev taget til endnu højere level for nu fik vi hittet om “Johnny der var lige ved at blive sindssyg” fra 1997, en sang som man ikke var i tvivl om at alle publikum kendte.

Vi fik endnu en sang fra 1995 “Vinden danser” hvor fællessangen og festen fortsatte og Andreas kom på banen som guitarist og det var fedt at opleve hvor sammenspillet Poul og band var specielt under dette nummer der har fået nyt liv. Poul lagde nu op til næste nummer med at fortælle om en en sød pige i en grønthandler forretning i Ålborg, og så vidste alle godt at vi selvfølgelig skulle havde et hit mere fra 1995 nemlig sangen om “Prinsessen af Ålborg” der i den grad løftet koncerten endnu engang og efter denne optempo sommer Krebs sang gik vi nu ned i tempo igen med det største hit “Sådan nogen som os” fra 1995 hvor man heller ikke var i tvivl om at alle der var til stede kunne synge med på sangen.

Poul takket og fortsatte festen med endnu et hit fra 1995 om “Morrison dylan og Elvis” der igen løftet koncerten endnu mere og hvor Poul præsenteret bandet og herefter fortsatte festen i sin sidste spurt med hittet “Bjergene på mols” fra 1997 der endte med at gå over i Cæcars “Ali-bali-bi” (“Storkespringvandet”) fra 1965 og derefter gik den videre i Poul Krebs egen nyere live hit “Randersvej” fra 2020 inden at han og bandet sluttet af med det sidste af Bjergene på mols” og man skulle havde troet at Poul havde puttet noget i kaffen eller vandet for hold nu op der gik strøm i ham til sidst hvor der blev hoppet og danset med de helt rigtige Krebs moves 🙂 det hele endte ud i at Poul kastet sit håndklæde ud til publikum og så var koncerten altså slut.

Men publikum var selvfølgelig ikke færdige og de fik da også klappet Poul ind på scenen igen der startet selv med ham på guitar og sangen “Mesterværk” fra 2006, bandet kom ind undervejs og sangen gik nu videre til “Morgendagens tåber” fra 1991 inden at koncerten sluttet med den fantastiske “Lad mig følge med” fra 1999 der endte ud i fællessang og sammenspil hvor specielt Lars endnu engang fik vist sine evner som Guitarist og så sluttet endnu en fantastisk koncert med Poul og band.

6 Stjerner ud af 6 🙂 min 35. koncert med Poul Krebs og den 2. i år og endnu en fed oplevelse med hits fra det meste af karrieren og en Poul og band der var tændte og på og havde en fest sammen med publikum 🙂   

Lars Lilholt Band:

kl. 22:10 indtog Lars Lilholt Band scenen, dem så jeg senest på Meilgaard hvor de skabte folkefest så forventninger var høje, og allerede ved første nummer fik vi en overraskelse de startet nemlig ikke ud med “Bladene vender sig mod solen og det bliver sommer igen” men med “Dansen går” fra 1988 der var et perfekt nummer at starte med denne skønne sommer aften og efter denne sang kom Malene Mailand og Lærke Lilholt ned foran scenen og vi fik derfor hittet “Gudenåen” fra 1997 der i den grad fik sparket festen endnu mere i gang og festen fortsatte i hittet “Høstfesten” fra 1989, Lars bød velkommen og fortalte om “Toppen af poppen” 2020 hvor han fortolket Kwamie Livs “New boo” fra 2018 og vi fik derfor Lars fede danske udgave af den “Gik i byen med det grimme hold” fra 2020 der er blevet en ny live klassiker for Lars og publikum var i den grad med.

Lars bad nu publikum om et R et Æ og et V og vi fik derfor hittet om “Mikkel han var død” fra 1997 med bl.a Gert Vincent fede guitar i. Koncerten bød også på en enkel fra det nyeste album “Den magiske møhårspensel” fra 2021 der har fundet sit liv til koncerterne og passer perfekt ind i sættet, derefter fik vi endnu engang Malene og Lærke på banen da de sang Lars sang “Kun med hjertet kan man se” fra 1997 måske endnu bedre end da de sang den på meilgaard, det var i hvertfald skønt at høre dette fantastiske nummer endnu engang med Malene og Lærke der endnu engang havde en dejlig kemi på scenen og igen viste specielt Malene sine evner som en fantastisk og nærværende sangerinde, det hele endte ud i endnu en fantastisk guitarsolo fra Gert Vincent  og Gert fortsatte med guitaren i sommer fællessang hittet “Kong pukkelrygs land” fra 1994 der løftet fællessangen og hvor Gert måtte spille hele to guitarsoloer, en super fed version af dette evig fede fantastiske nummer. 

Koncerten fortsatte med hits og vi fik både “Cafe måneskin” fra 1997 og “Førend vinteren kommer” fra 1994 der i den grad har fået nyt liv til årets sommer koncerter og den er simpelthen så fed live. Lars takket og gav nu scenen til Mads Kjøller-Hemmingsen på fløjte og han startet med en velkendt intro og selvfølgelig skulle vi da havde Danmarks bedste kærlighedssang “Kald det kærlighed” fra 1986 der endnu engang lagde op til fællessang fra start til slut. Lars opfodret nu publikum til at give hinanden en armkrog og vi fik derfor “Når båden lagde til” fra 1988 og endnu engang kom Malene, Lærke, Mads og Kristian Foeg ned foran scenen til de andre og Lars fandt mundharpen frem og vi fik sangen om “Onkel Christian” fra 1994 og folkefesten fortsatte i det sidste nummer om “Den hvide dværg” fra 2001 der endnu engang endte ud i en super fed trommesolo fra Eddie Jarl der igen tog vejen helt ned på scenen for at spørger igen og igen om han skulle spille noget trommer 🙂 

Koncerten sluttet og Lars og band tog imod publikum hyldest men publikum var i den grad frisk på mere og Lars kom nu ind på scenen ene mand og viste at man aldrig skal lade sig vide sikker på hvad de spiller vi fik nemlig helt solo hittet om “Hvidsten kro” fra 1994, et smukt og bevægende og fedt øjeblik og det var fedt at Lars havde sniget den med ind til koncerten i Randers. Publikum klappet og resten af bandet kom nu ind igen hvor vi fik endnu en sang vi ikke fik på Meilgaard nemlig “Ofelia” fra 1991 inden at koncerten sluttet af med aftens ældste sang fra 1984 om “Jens Langkniv” og så var det slut på endnu en fantastisk koncert oplevelse med Lars Lilholt Band.

6 stjerner ud af 6 🙂 Lars og resten af Lilholt Band leveret endnu engang folkefest og det var faktisk endnu bedre end på Meilgaard og Lars virket endnu mere frisk og sammen med resten af bandet kunne man mærke deres spillelyst og at de var der for at holde en fest sammen med Publikum 🙂     

Det var lidt om 3 super fede koncerter til åbningen af Randersugen 🙂 I næste uge står blogindlægget endnu engang på albums fra 60erne 🙂

Music and love

Mikael <3

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

blogindlæg om albums fra 50erne