blogindlæg om sange der har formet mig og haft en betydning op gennem 2000-2018

Blogindlæg om min top 10 af sange fra det danske melodi grand prix gennem tiden

Hej musik elskere 🙂 som lovet kommer her min personlige top 10 af mine ynglings sange der har været med i Dansk melodi grand prix, det er ikke nødvendigvis de største hits eller de sange der har vundet men det er taget ud fra hvad jeg syntes er de bedste sange. Min top 10 viser at jeg er meget gammeldags hvad grand prix angår, samtidig med at den viser jeg er vokset op i 00erne og den ældste sang er derfor fra 1978 og den seneste er fra 2008.

10. Brdr. Olsen- “San Francisco”: Brdr. Olsen havde deres debut i melodi grand prix i 1978 med denne sang, den endte på en 2. plads og tabte til Mabel og deres “Boom Boom”. “San Francisco” er en fantastisk sang som Jørgen Olsen har skrevet om sin kærlighed til byen og om de gode minder og den var min favorit fra 1978. Jeg tror det var blandt de første 12 sange jeg hørte med Brdr. Olsen og for mig står den stadig som en af deres bedste sange og som et af de bedste grand prix numre.

9. Anders Frandsen- “Lige der hvor hjertet slår”: I 1991 vandt Anders Frandsen det danske melodi grand prix med “Lige der hvor hjertet slår”, sangen er skrevet af Michael Elo der har skrevet andre grand prix sange gennem tiden og medvirket en del gange som kor i grand prixet. “Lige der hvor hjertet slår” er for mig en af de smukkeste kærlighedssange der er skrevet og det var for mig den helt rigtige vinder af melodi grand prix. Sangen fik desværre kun en 17 plads ud af 22 lande til det internationale, men den står for mig stadig som en af de absolut smukkeste grand prix sange og Anders Frandsen var en fantastisk sanger der desværre aldrig opnået den succes han kunne havde fået som sanger.

8. Birthe kjær- “Vi maler byen rød”: I 1980 blev hun nummer 2, i 1986 blev hun nummer 2 og i 1987 blev hun nummer 2 men i 1989 vandt Birthe hele Danmarks hjerter med sangen “Vi maler byen rød”. Det er jo en evergreen og en af de største grand prix sange og jeg syntes også den er en klassiker som jeg ikke ville kunne undgå at havde på en top 10 liste af melodi grand prix sange. Sangen er skrevet af Keld Heick og Søren Bundgaard der jo begge har bidraget med adskille hits til grand prixet. Keld Heick med 31 sange og Søren Bundgaard har haft 8 sange med. “Vi maler byen rød” fik en rigtig flot 3. plads til det internationale hvilket også gør den til en af de bedste placeringer for Danmark, Birthe deltog derefter også i det danske grand prix i 1991 hvor hun fik en 3. plads.

7. Brdr. Olsen- “Smuk som et stjerneskud”/”Fly on the Wings of love”: År 2000 var i den grad det år jeg begyndte at interessere mig for melodi grand prix og må jo også siges at være et magisk år, Brdr. olsen vandt jo som bekendt først det danske grand prix og senere det internationale. For mig holder den sang endnu og jeg bliver aldrig træt af at høre den og både den danske og engelske tekst syntes jeg er noget af det smukkeste og bedste der er skrevet af Jørgen Olsen og han har sammen med Noller i den grad gjort Danmark stolte.

6. Brdr. Olsen- “Little yellow radio”: For mig har Brdr. Olsen bidraget med rigtig mange fantastiske sange til grand prixet og denne her sang fra 2005 er endnu en. Det var magisk at se hvordan de bare blev hyldet til grand prixet i 2005 og jeg tror sagtens de kunne havde gjort Danmark stolte endnu engang med denne fantastiske sang skrevet af både Jørgen og Noller. Sangen fik dog en meget flot 2. plads til det danske og måtte se sig slået af Jacob Sveistrup og hans “Tænder på dig” som jo også er en god sang.

5. Brdr. Olsen-“Dans dans dans: Ja Brdr. Olsen er sørme også på min 5. plads med deres måske oversete grand prix sang “Dans dans dans” fra 1979. Sangen er skrevet af Jørgen Olsen og som barn syntes jeg den var utrolig sjov og jeg syntes stadig den er sjov, festlig og en rigtig god 70er grand prix sang, og når man ser deres optræden fra 79 bliver man glad fordi de bare giver sig fuldt ud og de nyder det. Den måtte nøjes med en 8. plads ud af 17 deltagere ved det danske grand prix og vinderen blev Tommy Seebach og hans udødelige hit “Disco tango” som også sagtens kunne havde været på min liste. Brdr. Olsen deltog udover disse sange også i melodi grand prix i 1980 hvor det blev til en 5. plads og 1986 hvor de ikke endte i top 5 og Jørgen Olsen deltog som solist i 1989 hvor han fik en 3. plads , 1990 igen med en 3. plads og senest i 2007 hvor han måtte nøjes med en 10. plads.

4. James Sampson- “Say you love me”: James Sampson deltog i Dansk melodi grand prix i 2007 med sangen “Say you love me” der er skrevet af  Claus Storgaard, Mads Løkkegaard og Mads Binderup. “Say you love me” havde jeg som nummer 2 favorit det år og den endte også på en meget flot 2. plads og var faktisk tæt på at slå vinderen DQ med sangen “Drama queen” der vandt det år og desværre ikke faldt i min smag. “Say you love me” er en dejlig glad, positiv kærlighedssang som James synger med sin fantastiske stemme og jeg tror på den sagtens kunne havde opnået stor succes i det internationale.

3. Simon Mathew- “All night long”: Da jeg startet ud med at vælge ud hvilke 10 sange der skulle være med på min liste var det svært, men jeg viste fra start af hvad min top 3 skulle være. Simon Mathew deltog i 2008 og vandt det danske melodi grand prix med “All night long” der er skrevet af  Nis Bøgvad, Svend Gudiksen og Jacob Launbjerg. Den sang betyder meget for mig og var min favorit i 2008 også og derfor var jeg super glad for at den vandt. Simon sang denne glade rock/pop sang helt fantastisk og leveret en fest på scenen både til det danske og til det internationale. Derfor var jeg også meget skuffet og blev ked af det da den endte som nummer 15 til det internationale ud af 25 lande, og jeg kan den dag i dag ikke forstå at den ikke fik en bedre placering eller gik hen og vandt for det havde både sangen og Simon fortjent.

2. Stig Rossen- “Vi danser rock og rul”: For mig ingen top 10 af de bedste grand prix sange uden Stig Rossen, han debuteret i grand prix i 1988 og fik en 4. plads ved det danske, Stig har derfor 30 års jubilæum iår og for mig er dette nummer stadig et super fedt glad pop nummer som Stig dengang leveret fuldt ud og stadig gør det. Den er også den dag i dag stadig et af de mange populære grand prix sange der stadig bliver vist klip fra til grand prixet når de skal vise nogle af de største, og det er jeg meget stolt over. Sangen er skrevet af  Helge Engelbrecht og Jørn Hansen.

1.Stig Rossen- “Så nær som nu”  17 år efter at Stig havde “Danset rock og rul” i grand prixet vendte han tilbage i 2007 med Ivar lind grinders smukke kærlighedssang “Så nær som nu”, der passer perfekt til Stig og ligger meget op af en blanding af noget musical og Disney. Stig sang sig helt til en 3. plads og selvom han ikke vandt så er jeg meget stolt over hans placering og hans optræden og for mig er denne sang den smukkeste og bedste grand prix sang til dato, måske ikke en klassiker i forhold til så mange andre men musik handler jo også mere om at røre folk og for mig er denne sang altså min favorit sang fra dansk melodi grand prix gennem tiden.

Det var min top 10 og som sagt var det utrolig svært og vælge, og jeg tænkte flere gange skal jeg lave en top 15 eller top 50 🙂 for selvfølgelig er der rigtig mange andre favorit grand prix sange som jeg ikke har haft plads til på min top 10, men de 10 der er her er for mig de 10 bedste. Har du som læser en ynglings grand prix sang fra det danske ? så smid gerne en kommentar enten her på bloggen eller på Facebook om hvilken sang du bedst kan lide.

Music and love

Mikael <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

blogindlæg om sange der har formet mig og haft en betydning op gennem 2000-2018