Blogindlæg om Rockshow på Tv2 Charlie d. 23/6/2018

Anmeldelse af Hush ved sommer ved søen d. 28/6 plus Kløften Festival 29/6

 Hej musik elskere 🙂 jeg havde ferie i sidste uge hvor jeg var i Kolding sammen med min kæreste, og der var vi bl.a til gratis Hush koncert i Kolding ved sommer søen og så dagen efter var vi til Kløften festival i Haderslev hvor vi hørte CV. Jørgensen, Tainted Lady, Kirsten Mørk og Jesper Binzer. Alle disse koncerter vil jeg give en kort beskrivelse af i dette indlæg.

 Hush startet kl. 19 og lagde ud med “I grew up in this house” fra deres nye album de udgav i år. Der var mødt mange mennesker op til denne gratis koncert ved sommer ved søen og vejret var også med os og det blev en smuk sommer aften. Hush spillet en god blanding af gamle numre og nye numre, og var rigtig mange med fra deres debut album fra 2004 hvilket jeg var glad for da det er det album jeg klart syntes der er bedst sange fra. Vi fik bl.a hitsene “Dont go breaking my heart” og “Say a little prayer” derfra og det super gode nummer “Drown”. Hush består jo af Dorthe Gerlach og hendes mand Michael og med sig havde de et super velspillet band bestående af guitar, bas, keyboard og trommer og specielt Guitarristen spillet vildt fedt og så blev det hele ført godt igennem og med spilleglæde anført af den gode Troels Skjærbæk på bas der jo efterhånden spiller med alle, men han er også bare god og en dygtig musiker og jeg fik da også taget billede sammen med ham i pausen 🙂  De sluttet smukt af med mit favorit nummer “A lifetime” fra 2004 og fik et kæmpe bifald og selvfølgelig måtte de ind igen og vi fik som ekstranummer måske lidt overaskende Dorthe Gerlach solo nummeret “Ingers ting” fra 2015 der dog til denne koncert ramte mig for første da det støjende lydbillede der plejer at fylde var væk og tilbage var en fin stille musik og så den super rørende tekst og derpå fik vi sluttet af på en god sommer koncert. Når hush er bedst med deres country stil er de også gode og det var heldigvis de numre de spillet flest af til denne koncert, Dorthe har en rigtig god stemme og er meget nærværende live, til tider syntes jeg måske hun fylder for meget og godt må huske at det er en Hush koncert og ikke en Dorthe Gerlach koncert, men stemmen sad i skabet og bandet i bagrunden spillet super fedt.

4 stjerner ud af 6 🙂

Dagen efter kom vi til Kløften Festival i Haderslev og første navn der var CV. Jørgensen og vejret var igen med os. CV. startet 15:30 og lagde ud med “Indian summer” fra 1988 og fra første nummer kunne man mærke at det var publikum i starten af 30erne og frem til 60erne der kendte sangene og de få under 28 år der var til stede her kendte ikke disse sange. CV. er en dygtig sangskriver og må vel ses som en dansk udgave af Bob Dylan og numre som “Babylon” fra 1988 og “Elisabeth” fra 1977 er sprogligt rigtig godt og musikken er både fed og smuk. Det var da også alle de gamle sange man fik fra 1975 og frem til koncertens nyeste numre der var fra 1994. Hen mod slutningen fik vi “På Gyngende grund” fra 1990 hvor stemningen for alvor tog fat og nu virket det til at lige det nummer kendte alle der var til stede blandt publikum og den fik et stort bifald efterfuldt og så fik vi endnu et hit at slutte af med “Sæsonen er forbi” fra 1980 hvor der igen var fællessang og glæde blandt publikum og CV. virket til at tag det til sig og ham og bandet leveret da også varen. Og så var det slut men selvfølgelig skulle vi da havde flere numre først det super fede “Florafobi” fra 1994 som publikum ogå sang højlydt med på og klappet og rocket til og så sluttet vi af på smukkeste vis med hittet “Det siger sig selv” fra 1990 og så var det slut og selvom jeg undre mig over vi ikke skulle havde det største hit og min ynglings “Costa del sol” fra 1980 så var det en god koncert med CV. Jørgensen og en fornøjelse at høre ham, en ener i dansk musik, ikke en af mine ynglings sangere men bestemt en af de største sangere og sangskrivere vi har i Dansk musik og i en klasse for sig selv.

4 Stjerner ud af 6 🙂

 Næste band startet kl. 17 og det var den nye Rockgruppe Tainted Lady der udgav deres debut album sidste år og det var da også de fleste af sangene fra det album vi fik, 8 ud af 10 plus 2 nye numre. De lagde ud med introsangen “The Witness” og så fortsatte det ellers bare derud af i den hårde afdelingen af rock, der var ikke stort fremmødte publikum men dem der var der virket til at kunne lide det. Tainted Lady består af en sanger, to guitarrister, en bassist og en trommeslager og er meget 70er inspireret og var da også helt med på at det skulle være oppe i gear og vi fik kun en stille sang nemlig den fede afdæmpet ballade “The best days”. Tainted Lady leveret varen og var fede selvom det ikke var i særklasse og nogle af numrene lød måske også lidt ens. Men “On the loose” var et af de rigtig fede numre som også er meget speciel i lyden og der fik de da også folk til at klappe med. Det sidste nummer var sangen “Ampburner” og så forlod de scenen lige hurtige nok og gav ingen ekstranumre.

4 stjerner ud af 6 🙂

 Næste var den nye sangerinde Kirsten Mørk der startet kl. 17:33 og lagde ud med den stille “Tag det hele med” fra hendes debut EP fra 2015, og hvis man troet dette var en stille tilbagelænet koncert så troet man forkert for Kirsten havde taget nye ikke udgivet sange med og hun var klar til at fyrre den af med sit band hvor specielt den ene guitarrist og trommeslager gav lydbilledet et stærkt pop/rock udtryk og man kunne mærke deres spilleglæde, specielt fra trommeslageren. Vi fik sange som “Rød mand gå” og en ny sang om det i et parforhold når manden bliver sat til at samle noget fra evt. Ikea 🙂 gode tekster sat sammen med et lækkert pop/rock lydbillede. Vi fik også den fede “Hallo” fra 2015 og den nye “Den alt for klare nat”, Kirsten synger godt og hun gav en rockfest sammen med bandet og det lover godt for hendes næste udgivelse, hvis hun fortsætter med det hun viste til Kløften så skal hun nok blive en vi høre mere til og et levende bevis på at man sagtens kan slå igennem som 52 årig og ikke behøver være i 20erne.

5 stjerner ud af 6 🙂

 Sidste kunstner på scenen gik på kl. 22:30 og det var hele Danmarks Rock Dad Jesper Binzer fra D-A-D der sidste år udgav sin første solo cd og det var den og andre solo numre han var kommet for at spille. Det startet med at bandet kom ind og begyndte at spille godt anført af super guitarristen Søren Andersen og når man så på Søren og de 3 andre musikere på guitar, bas og trommer så lignet de alle 4 Jesper Binzer i 4 udgaver 🙂 Jesper kom nu på scenen og fra første skrig var han klar og så kørte rock toget og vi fik titelnummeret fra 2017 “Dying is easy (Rocken roll is hard”) og Jesper fortalte at når folk spurgte om hvorfor han nu spiller solo når han også er i D-A-D svaret han: “Lidt musik er godt men meget musik er rigtig godt” og manden har jo ret og han var tændt fra start og var både nede på knæ og i begge sidder af scenen og fik de mange publikummer med fra start af. Rockfesten fortsatte med “The space shes in” fra 2017 og herefter tog vi den lidt ned i tempo og Jesper fandt den akustiske guitar frem i “Planet blue” fra 2017 og lige efter fulgte den meget smukke “Real love” fra 2017. Bandet spillet super fedt men man er ikke i tvivl om at det er Jesper og Søren der styre showet og de er et super fedt makkerpar . Søren fandt nu en stol frem og vi fik en meget akustisk udgave af det gode nummer også fra 2017 “Rock on rock on rock” og det fede ved at det på tros alt var ene af nye numre Jesper spillet så kunne alle publikummer inklusiv mig selv allerede alle teksterne udenad 🙂 nye Binzer klassikere er født. Vi fik også det nye nummer “Undecided” hvor der også skete det sjove at Jesper glemte teksten og måtte stoppe op et øjeblik, det gjorde i den grad at koncerten blev levende. Søren Andersen begyndte herefter at få folk til at klappe med og Jesper begyndte nu på den meget D-A-D agtige “Saint Fantasia” fra 2017 og stemningen blev nu endnu engang løftet 110 % og selv det normale trælse nummer “Tell myself to be kind” blev løftet og man blev revet med i rock bølgen mens Jesper skreg af sine lungers fulde kræft med sin super fede stemme som også viste under koncerten at Jesper er en rigtig fed og god sanger. Sidste nummer blev mit favorit nummer fra 2017 “The future is now” der også blev leveret med ekstra meget energi til koncerten og derefter var det slut, men publikum fik klappet og råbt Jesper ind igen og vi fik det nye nummer “Dream big” og sluttet herefter af med maner med Savage Rose nummeret “Wild Child” som Jesper indspillet i 2017 og her til koncerten tog helt ud og leveret helt fantastisk godt hjulpet af Søren Andersen og hans super fantastiske guitarspil og man håbet sådan at nummeret bare ville ved og aldrig slutte. Men den sluttet og Jesper, Søren og resten af bandet tog imod publikums hyldest og selvom man til denne koncert godt kunne se at Jesper Binzer solo og D-A-D ikke er 100 % det samme så syntes jeg godt Jesper kunne havde spillet 1 eller 2 D-A-D numre som ekstra, men omvendt var “Wild Child” også bare en mega fed og intens afslutning på en super fed oplevelse og den fedeste koncert til Kløften festival. Jesper Has left the building 🙂

5 stjerner ud af 6 🙂

Det var lidt om 5 gode koncerter på hver deres måde 🙂 håber i vil kunne lide det 🙂

Music and love

Mikael <3

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blogindlæg om Rockshow på Tv2 Charlie d. 23/6/2018